Alles in één pan, hoe makkelijk is dat. Niet veel materiaal uit de kast halen, weinig afwas en snel klaar. Dat is dit pangerecht met aardappel champignons en palmkool. Ideeal dus.
Voor dit recept gebruik je best vastkokende aardappels zodat ze mooi een geheel blijven. Ter variaties kan je boerenkool of spinazie i.p.v. palmkool gebruiken, zoete aardappel, i.p.v. aardappel en oesterzwammen i.pv. champignons.
Je kan dit gerecht best in een gezonde pan maken, bijv. eentje van gietijzer.
Dit gerecht kan je als diner eten, maar eventueel ook als stevig ontbijt. Zeker als je de variatie met zoete aardappels maakt is dit heel geschikt.
4
servings10
minutes20
minutes2 theelepels olijfolie
½ middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
3 of 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 gram, in blokjes van 1 cm gesneden)
225 gram champignons, in plakjes
1½ theelepel cajun kruiden
Groentebouillon, optioneel
1 bos palmkool (ca. 400 gram), stelen verwijderd, gehakt
Zout (naar smaak)
Peper (naar smaak)
Houd jij ervan om alles in één pan te gooien? Wil je dit recept of een variant eens uitproberen? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
lijkt me een heel fijne maaltijd die ik zeker eens ga proberen. Dank.