Pangerecht met aardappel, champignons en palmkool

Pangerecht met aardappel, palmkool, champignons (recept)

Alles in één pan, hoe makkelijk is dat. Niet veel materiaal uit de kast halen, weinig afwas en snel klaar. Dat is dit pangerecht met aardappel champignons en palmkool. Ideeal dus.

Voor dit recept gebruik je best vastkokende aardappels zodat ze mooi een geheel blijven. Ter variaties kan je boerenkool of spinazie i.p.v. palmkool gebruiken, zoete aardappel, i.p.v. aardappel en oesterzwammen i.pv. champignons.

Je kan dit gerecht best in een gezonde pan maken, bijv. eentje van gietijzer.

Dit gerecht kan je als diner eten, maar eventueel ook als stevig ontbijt. Zeker als je de variatie met zoete aardappels maakt is dit heel geschikt.

Pangerecht met aardappel, champignons en palmkool

Recipe by Veganistisch KokenCourse: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 2 theelepels olijfolie

  • ½ middelgrote rode ui, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, gehakt

  • 3 of 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 gram, in blokjes van 1 cm gesneden)

  • 225 gram champignons, in plakjes

  • 1½ theelepel cajun kruiden

  • Groentebouillon, optioneel

  • 1 bos palmkool (ca. 400 gram), stelen verwijderd, gehakt

  • Zout (naar smaak)

  • Peper (naar smaak)

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot deze warm is. Voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn.
  • Voeg de knoflook, aardappelen, champignons en cajun kruiden toe en laat deze bakken. Af en toe roeren, tot de champignons en aardappelen zacht zijn en de aardappelen goudbruin (ca 15 tot 20 minuten). Als het plakt, voeg dan een scheutje groentebouillon toe en zet het vuur lager.
  • Zodra de aardappels en champignons zacht zijn, voeg je de palmkool toe en kook je tot ze geslonken zijn. Voeg zout en peper toe naar smaak en haal van het vuur. Serveer onmiddellijk. Restjes blijven 2 tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
vlot vegan bundel

Alles wat je nodig hebt voor een vlotte vegan start

  • Gids
  • Receptenboek, +100 recepten 
  • Vegan abc
  • Werkboek
  • Sneller op tafel

Houd jij ervan om alles in één pan te gooien? Wil je dit recept of een variant eens uitproberen? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen