Geüpdatet op

Pasta pesto, een mooie alliteratie, maar ook een lekker gerecht als je weinig tijd hebt om te koken 😉

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Heb je dat wel eens dat er van je weekplanning niet veel in huis komt. Met als gevolg dat je je moet zien te redden met een snelle hap.

Het toverwoord is dan … tromgeroffel … pasta!

Een beetje spaghetti, spirelli, tagliatelle, whatever koken. Zelfgemaakte pesto erbij, eventueel wat rucola en kerstomaatjes … hocus pocus … eten!

Voor het koken van pasta heb je natuurlijk geen handleiding nodig. Ik heb er wel één voor de pesto.

Ingrediënten pasta pesto

  • 250 gram pasta naar keuze
  • 60 gram pijnboompitten
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 tal gram verse basilicumblaadjes
  • 100 ml olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • peper
  • klein beetje zout

pasta pesto - veganistisch recept
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Pasta pesto bereiding

Maak de pesto

  1. Rooster de pijnboompitten gedurende korte tijd in een droge pan op hoog vuur.
  2. Spoel de basilicum en pel en snipper de knoflook. Voeg alle ingrediënten samen in een blender of hoge beker en mix tot een gladde massa.
  3. Kruid af met peper, zout. Voeg citroen toe naar smaak.

Dit recept is goed voor ca. 200 ml pesto.

Afwerking

Meng pesto en pasta onder elkaar. Wil je het bord nog wat mooier afwerken, dan kan je enkele verse blaadjes basilicum en edelgistvlokken toevoegen.

Je kan dit zo eten, maar zelf vind ik het het lekkerst met kersttomaatjes onder. Je kan er ook nog andere groenten onder doen of gegrilde tofu.

Tips:

  • Voor een goedkopere variant: vervang de pijnboompitten door amandelpoeder.
  • Vervang de basilicum eens door munt, boerenkool, spinazie, …
  • Pesto wordt meestal met kaas gemaakt, als veganist kan je die gewoon weg laten. Maar als je toch een kaassmaakje wil, dan kan je zoals in dit recept gistvlokken toevoegen. Je kan ook i,p.v. de edelgistvlokken een stuk vegan kaas toevoegen. Mijn favoriet hierbij is de Wilmersburger hartig (Würzig).