Peertjes met rode biet

Peertjes met rode biet en chocoladesaus

Mijn schoonmoeder verraste ons een aantal jaren geleden met een dessert met knalgroene peren, room en een bolletje ijs. Wow!!!

Ik was al verkocht voor ik een hap had genomen en dan bleek het nog lekker te zijn ook 🙂 Na die eerste hap was ook meteen duidelijk waar die groene kleur vandaan kwam; namelijk Pisang! Je kookt de peren simpelweg in die overbekende groene likeur, wat suiker…en klaar.

Easy, maar het resultaat is geweldig.

Peerjtes met rode biet

Aangezien ik al de godganse week met rode bieten in de weer ben, vroeg ik me af of ik deze truc opnieuw kon toepassen om knalrode peren te krijgen. Dat leek me op zich wel eenvoudig, maar de hamvraag was natuurlijk of het dan überhaupt te vreten zou zijn.

Slechts één manier om daar achter te komen…en jawel! 🙂

Ik heb deze geserveerd met het ‘klassieke’ bolletje ijs (soja dan), chocoladesaus en een toefje soja slagroom (Alpro). Voor 4 personen.

De peertjes met rode biet

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 200 ml rode bietensap (bijvoorbeeld deze)
  • 2 el agavesiroop (suiker vermijden als het te vermijden valt)
  • 200 ml water
  • 1 el zonnebloemolie

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Bereiding

  1. Schil de peren (maar laat het steeltje ongemoeid) en halveer ze. Verwijder het klokhuis en de pitten.
  2. Breng het rode bietensap, water en agavestroop aan de kook in een pannetje.
  3. Leg de peren erin, draai het vuur lager en laat ze een kwartiertje zachtjes koken. Draai dan het vuur uit en laat ze nagaren in het pocheervocht.
  4. Eenmaal afgekoeld haal je de peertjes eruit en leg je ze op een stukje keukenrol.

De chocoladesaus

Ingrediënten

  • 100 gram chocolade
  • 100 ml sojaroom

Bereiding

  1. Verhit de sojaroom in een pannetje en meng de chocolade erdoor. Meng tot alle chocolade is gesmolten

Extra: Soja vanille ijs (zie mijn boek Plantaardig IJsplezier) en opgeklopte soja slagroom

Tip voor een bijzondere saus

Je kan ook een saus maken van het kookvocht door het een beetje te binden. Ik heb daar te laat aan gedacht en een rode bietensaus leek me in eerste instantie ook niet zo lekker, maar  ik moet zeggen dat het best bijzonder is (al weet ik nog niet helemaal wat ik er van moet denken ;).

Ik zou zeggen; probeer het eens, en plaats gerust je reactie(s) bij dit recept.

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?