Nog snel genieten van de laatste pompoenen! Enfin, die van dit jaar dan 🙂
En ik weet het, die tomaat op de foto klopt niet helemaal qua seizoen. Uitzonderingetje omdat het er zo lekker bij is (schaam).
Inhoud
toon
Ingrediënten
- 400 gram pompoen – pitten verwijderd en grof geraspt (schillen hoeft niet indien bio)
- 400 gram bataat (zoete aardappel) – geschild en grof geraspt
- 1 ui – gesnipperd
- 1 teentje knoflook – geplet
- 1 el verse peterselie
- 250 ml sojayoghurt
- 2 el amandelpoeder
- 1 pak bladerdeeg
- 1 el verse korianderblaadjes
- 1 tl kerriepoeder
- 100 gram bloem
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit olie in een pot en stoof daarin de ui glazig. Voeg de knoflook en het kerriepoeder toe en bak al roerend nog 2 minuten op matig vuur.
- Voeg de geraspte pompoen en bataat toe en meng alles goed door elkaar. Roerbak de groenten tot ze gaar zijn (voeg af en toe een beetje water toe om aanbranden te voorkomen).
- Bekleed een springvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork enkele gaatjes in. In het deeg, niet in de springvorm 😉
- Meng de bloem met de soja yoghurt met behulp van een klopper. Roer ook de peterselie en de helft van de koriander erdoor.
- Meng het yoghurt/bloemmengsel tot slot met de groenten en het amandelpoeder. Kruid flink af met peper en zout.
- Giet het mengsel op het bladerdeeg en laat gedurende een 30-tal minuten bakken.
- Werk af met wat sojaroom en de rest van de koriander. Serveer met een lekker slaatje (met of zonder tomaten ;))