Portobello met pompoen en amaranth

Portobello of bospaddestoel met pompoen en amaranth

Een feestelijk en tegelijk voedzaam voorgerecht. Amaranth is “het graan van de inca’s” en is enigszins vergelijkbaar met quinoa. Een fijne korrel met een leuke bite en dito smaak.

Ingrediënten

  • 4 portobello’s (of gewone opvulchampignons)
  • 250 gram bio pompoen – in kleine blokjes
  • 150 gram amaranth
  • 100 gram rucola of veldsla
  • 1 el verse of 1 tl gedroogde tijm.
  • een scheutje balsamicoazijn
  • een handvol cashewnoten
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook – fijngehakt
  • handvol versgesnipperde peterselie – om te garneren
  • peper en zeezout

Portobello of bospaddestoel met pompoen en amaranth

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Breek het steeltje uit de portobello’s en hol de binnenkant een beetje verder uit. Besprenkel ze met wat olie en bak ze ca. 8 min. voor in de oven. Haal uit en laat afkoelen.

Breng de amaranth met 300 ml licht gezouten water aan de kook. Draai het vuur meteen laag en laat 10 minuten met gesloten deksel garen.

Snij intussen de pompoen in blokjes en hak de steeltjes van de champignons in grove stukken. Bak de pompoen en steeltjes in wat olie beetgaar met de knoflook en tijm en breng op smaak met peper en zout.

Vul de paddenstoelen met het pompoenmengsel en bak ze nogmaals 10 min. in de oven. Meng de cashewnoten door de amaranth en kruid af naar smaak met peper en zout. Maak de rucola aan met olie en azijn en serveer met de paddenstoelen en amaranth. Bestrooi met wat peterselie om het af te werken. Smakelijk!

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Asperges op Vlaamse wijze - vegan

    Asperges op vegan wijze

    Qua bordschikking lijkt het er misschien op, maar dit voorgerecht heeft natuurlijk weinig te maken met ‘asperges op Vlaamse wijze‘.  Ik heb me er zeker