Zodra de eerste asperges (letterlijk) de kop opsteken, worden wij hier meteen vrolijk. Het is altijd een feest als je van deze – slechts tijdelijk verkrijgbare – groente kan genieten. Daar profiteren we dan ook van.
Net als met de meeste andere groenten kan je ook met asperges eindeloos variëren. Je kan ze koken, stomen, in z’n geheel of in stukjes eten, ze in een salades of als bijgerecht serveren. En dat ook nog eens warm en koud. Zelfs rauw kan het!
Wat dat laatste (rauw dus) betreft willen we 1 van onze favoriete aspergerecepten graag met je delen: rauwe asperge-rucola salade! Ideaal als lunch of als bijgerecht bij een complete maaltijd. En nog makkelijk om te maken ook. Perfect om buiten in het zonnetje op te smikkelen.
Bon appetit!
Salade
Dressing
Salade
Dressing
Tip: Serveer de salade en dressing apart
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…