De ravioli en tortellini met vegan kaas van Wilmersburger zijn splinternieuw. Altijd superleuk om iets nieuws uit te proberen, met een sausje erover en wat gebakken aubergines heeft het me enorm gesmaakt. Ik ben blij ook te zien dat Wilmersburger met hun nieuwe artikelen kiest voor biologisch.
Het tomatensap dat ik gebruik is ingemaakt met de tomaten van bompa uit de zomer, maar je kan hier ook passaat voor gebruiken.
Tomaten-paprika-roomsaus
- 1 ui
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 150 gr champignon in schijfjes gesneden
- 400 ml tomatensap
- 2 teentjes look
- 125 ml room
- 1 el balsamico
- 1 el tamari (ik gebruik deze)
- cayennepeper
- basilicum
- oregano
- zout
- peper
Bereiding
- Stoof de ui in olijfolie, doe er dan een halve paprika van beide kleuren bij.
- Voeg 1/3 van de champignons toe en bak kort mee.
- Voeg het tomatensap of passata toe en kruid rijkelijk, voeg ook de balsamico en tamari toe. Laat de saus koken.
- Doe er de room bij en zet het vuur wat lager. Laat nog wat pruttelen om de smaken te mengen.
- Ondertussen bak je de rest van de paprika en champignons in een pan. Strooi er een beetje zout en peper op.
- Mix de saus tot een glad geheel en voeg er de gebakken champignons en paprikastukjes bij.
Vegan ravioli
Kook de ravioli in licht gezouten water gedurende 12 minuten. Giet af. Eventueel kan je er een beetje olie over doen om plakken te vermijden.
Gebakken aubergines
- 1 aubergine
- 2 el panneermeel
- 1/2 tl knoflookpoeder
- mespunt kurkuma
- beetje zwarte peper
- beetje cayennepeper
Bereiding
- Meng het paneermeel en de kruiden op een bordje
- Snijd aubergine in plakjes en bestrijk ze met olijfolie
- dompel ze in het gekruide paneermeel
- Bak de aubergines enkele minuten langs beide kanten
Serveren
Leg de ravioli op een bord en doe er rijkelijk saus over. Leg er enkele plakjes gebakken aubergines bij.
Vegan sauzen
30 verschillende koude en warme plantaardige sauzen voor bij allerlei gerechten. Ontdek hoe je zelf andalouse en tartaar, de lekkerste dipsauzen en een heerlijke bruine (!) saus kan maken. Zelfs de vissaus zonder vis wordt niet vergeten!
2 reacties
Lekkeeer! En echt iets om te serveren als je bezoek krijgt! Proficiat met de mooie nieuwe website 🙂
Dank je wel, Tine! 🙂