Geüpdatet op

Met stip op nummer één in de categorie ‘groenten die ook dienst kunnen doen als wapen’…knolselder! Gelukkig ben ik een zachtaardige inborst en is dit niet de website van defensie. Nee, wij maken van knolselder – en diens geschikte huwelijkspartner pastinaak – een heerlijk verwarmend soepje voor als de dagen korter en de temperaturen killer worden.

Een scheutje sojaroom en wat versgemalen zwarte peper maken de boel af, maar zijn an sich niet eens super noodzakelijk. Ook het loof van de knolselder is eetbaar en kan gerust bij in de soep, of je kan het – zoals ik – bewaren voor een zelfgemaakte groentebouillon. Delicious!

Knolselderij pastinaak soep
Voor 4 personen:

  • 1 knolselder
  • 1 pastinaak
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 2 liter groentebouillon (al dan niet zelfgemaakte dus)
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • sap van een halve citroen
  1. Schil de knolselder, pastinaak, ui, wortel en aardappel en snij ze in blokjes van ± 2cm. Doe de stukjes knolselder in een kom koud water met het citroensap zodat ze niet verkleuren.
  2. Verhit de olie in een pot en stoof de groenten zo’n 5 tot 6 minuten aan. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep dan gedurende 30 tot 35 minuten zonder deksel sudderen op een gematigd vuur. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen
  4. Mix de soep goed door en kruid af met peper, zout en (eventueel) wat sojaroom
  5. Geniet van een dampende kop soep
Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►