Kwestie van m’n gloednieuwe gietijzeren kookpot een warm welkom te geven, heb ik er een lekker winters stoofpotje van gemaakt. Inclusief enkele zogenaamd ‘vergeten groenten’ als aardpeer en rammenas en een flesje biobier van Brunehaut.
Net als met de groenten kies ik altijd voor biobier. Ik geef toe dat de meeste biobieren in vroegere tijden niet te zuipen waren, maar op dat vlak is er zeker één en ander veranderd. Grappig genoeg is Elke de grootste bierdrinker van ons twee. Dan zit ik – nippend aan een thee citroen – een boek te lezen, terwijl zij voetbal kijkt met een groot glas schuimend bier in de hand. Life can be that strange!
En dan gooi ik ook nog de inhoud van een flesje in het eten…:-)
Anyway, maak deze hutsepot op een koude winterse avond, ga vóór consumptie 10 minuten in je blootje buitenstaan, kom dan binnen, snuif het hemelse aroma en…
VAL AAN! (schrap eventueel ‘in je blootje’)
Deze schotel hoeft niets erbij. Hij is meer dan stevig genoeg.
Tip: De gaartijd hangt een beetje af van het soort ovenvaste kookpot je gebruikt. Bij sommigen duurt het misschien wat langer en heb je 2 uur nodig. Controleer de garing dus regelmatig. Je kan deze stoofschotel uiteraard ook met andere groenten bereiden of een ander merk bier. Al moet ik zeggen dat de Brunehaut echt wel een lekker resultaat geeft.
Smullen maar!
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
hoi, ziet er erg lekker uit. En ik ben erg ook erg nieuwsgierig naar het Brunehaut bier dat je noemt (net de wikipedia pagina gelezen en de historische wortels maken mij wel erg nieuwsgierig) maar zou je me kunnen zeggen welk bier je gebruikt hebt? Licht, amber, tripel?
Dit vraag ik mij ook af...
Ziet er een heerlijk stoofpotje uit, maar ik begrijp de margarine niet?..
Hoezo? De margarine an sich of waarom die erin zit?
yep, margarine? 'k Viel bijna van mijn stoel :-) Maar ach, dat vervangen we wel door iets anders !
Margarine op basis van soja uiteraard :) Of misschien is de term 'margarine' dan gewoonweg niet van toepassing. Anyway; kan je vanzelfsprekend gewoon vervangen door olijfolie, kokosolie, ...eender welke olie geschikt om te bakken.