Torentje van gierst, pompoen en spinazie met rode kool en tahindressing

Torentje van gierst, pompoen en spinazie met rode kool en tahindressing

Koken en eten is geen wedstrijd! Enfin, dat was mijn mening vóór de dag dat je via Lima’s Happyveggie-site een eigen gerecht kon inzenden en een leuk cadeau kon winnen ;).

In zo’n situatie ben ik blijkbaar toch weer haantje de voorste haha!

Anyway, één van m’n recepten, een torentje van gierst, pompoen en spinazie met rode kool en tahindresing (letterlijk en figuurlijk een hele mond vol) heb ik bij deze ook even op m’n blog gepost. Kan je ‘m alvast uitproberen en beoordelen 😉

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ingrediënten

Voor het gierst/groentetorentje:

  • 200 gram gierst
  • 500 gram verse spinazie – gewassen en grof gehakt
  • 1/2 pompoen – in kleine blokjes
  • 2 kleine rode uien – fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tamari (ik gebruik deze)
  • Gehakte peterselie of selderijblad – om te garneren
  • Peper en zeezout

Voor de rode koolsla en tahindressing:

  • 1/2 rode kool – in dunne reepjes
  • 1 appel – in kleine blokjes
  • 3 el tahinpasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tamari strong
  • 8-10 el water
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepoeder
  • 1 el appelazijn
  • 1 el zachte mosterd

Torentje van gierst, pompoen en spinazie met rode kool en tahindressing

Bereiding

Voor het gierst/groentetorentje:

  1. Spoel de gierst en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en laat ze garen onder gesloten deksel. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen en voeg eventueel wat water toe.
  3. Draai het vuur laag, voeg de spinazie toe en laat slinken.
  4. Doe de tamari erbij en roer alles goed door mekaar. Controleer of de pompoen gaar is en haal de pan van het vuur.
  5. Meng de gierst onder de groenten en kruid af naar smaak met peper en zeezout.

Voor de rode koolsla en tahindressing:

  1. Doe de gesneden rode kool en stukjes appel in een grote kom.
  2. Mix de overige ingrediënten in de blender of met behulp van een staafmixer tot een gladde, stroperige massa. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.
  3. Meng de tahinsaus onder de rode kool en laat minstens een half uurtje ‘trekken’ in de koelkast.

Serveren:

  1. Maak een torentje van het (warme) gierst/groentemengsel met behulp van een serveerring.
  2. Schik de koolsla bij het torentje, druppel wat goede olijfolie in het bord en bestrooi tot slot met verse peterselie of selderijblad. Dien onmiddellijk op.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

    Vegan paprikaroomsaus (recept)

    De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen