Vegan producten

Vegan easy egg van Orgran review

Ik was in een webshop om wat dingen te bestellen die ik nodig had en daar zag ik een pakje vegan easy egg van Orgran staan. Ik was deze ooit nog al eens ergens tegengekomen, maar ik had het nog nooit uitgeprobeerd. Ik was dus heel benieuwd en wilde deze graag eens testen.

Een ei maken van een poeder

Vroeger kocht ik van hetzelfde merk No Egg, een eivervanger om eieren in bijv. cake te vervangen. Ik gebruik dat al jaren niet meer omdat ik nu meer werk met huis-, tuin en keukenmaterialen en dus een vegan cake maak zonder speciale ingrediënten.

Enkele jaren geleden was er een ander merk, V-eggie, dat ook een eivervanger had om omeletten mee te maken. Maar dat bleek ineens van de aardbodem verdwenen te zijn.

20 manieren om eieren te vervangen >>

Wat kan je maken met Vegan easy egg van Orgran?

Op de verpakking staat dat het overeenkomt met 15 eieren, maar ze spreken ook van 5 porties. Dus eigenlijk is het de bedoeling om steeds 3 “eieren” te gebruiken.

Je kan het gebruiken voor:

  • vegan roerei (scrambled eggs)
  • quiche
  • omelet
  • frittata

Wat zit er in Vegan easy egg en wat niet ?

Ingrediënten

kikkererwtenmeel, maismeel, plantaardige gom (stabilisatoren): methylcellulose, carrageen; plantaardig eiwit, dextrose uit mais, zout, kurkuma, rijsmiddel: calciumcarbonaat, knoflookpoeder.

Wat mij verrast is dat er geen kala namak in zit omdat kala namak voor een eismaak zorgt. Dus ik vreesde ervoor dat het niet echt naar eieren zou smaken en toen ik proefde miste ik ook de eismaak.

Vegan easy egg is een product van het merk Orgran. Alle producten van Orgran zijn:

  • glutenvrij
  • tarwevrij
  • zonder eieren
  • zuivelvrij
  • gistvrij
  • notenvrij
  • GMO vrij
  • veganistisch

Dit product is ook laag in verzadigde vetten, sojavrij en kosher cholesterolvrij, een goeie bron van vezels, en bevat 7,6 gram proteïne per portie.

Heel wat allergenen zijn uitgesloten, dus ideaal als je allergisch bent. Dit product won trouwens de “free from” food awards in Londen in 2018.

Hoe maak je Vegan easy egg?

  • 50 gram vegan easy egg poeder
  • 240 ml water
  • 2,5 tl olie (je kan ook 1 el nemen)

Meng poeder, water en olie. Verwarm een beetje olie in een pan. Bak het mengsel langs beide kanten voor omelet, roer er door voor scrambled eggs. Verwerk er eventueel groenten in.

Het poeder ziet geel zoals een ei door de kurkuma.

Review easy egg

Qua uitzicht en structuur ziet het er goed uit, maar aan de smaak is nog wat werk. Door zelf wat kala namak aan in het mengsel toe te voegen krijg je toch de eismaak die ontbreekt.

Ik heb er een omelet mee gemaakt en deze gevuld met tomaat, komkommer, ui en lente-ui. Daarover een beetje sojaroorm en wat zwarte peper.

Ook heb ik er vegan roerei (scrambled eggs) mee gemaakt en deze gebakken samen met stukjes worst van Ikea, tomaat, ui en een beetje champignon. Bij het mengen van alle ingrediënten van Easy egg heb ik 0,5 tl kala namak toegevoegd aangezien ik dat duidelijk miste bij het maken van de omelet. Dit geheel vond ik lekker.

Heb jij deze eivervanger al eens geprobeerd? Wat had jij gemaakt en wat vond je ervan? Laat het me weten in een reactie onderaan deze pagina.

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

View Comments

  • ik heb een kippen ei allergie.heb dit geprobeerd met kala namak .nu weet ik natuurlijk niet echt hoe een ei smaakt.maar vind dit best lekker.met champignons en een bos uitje.

    • Kala namak smaakt echt naar ei, ik strooi dat soms ook tussen een broodje.

  • Ik heb geprobeerd om ei te maken met de eivervanger. Afgewogen 50gr poeder, 240ml water en 1el olie en 0,5 tl kala namak, gemixed want mengen gaf allemaal dikke brokken. Mengsel was 1 dikke pap.Boter in pan, tomaatje erin, bosuitje gestoofd, pap erbij. Zag er goed uit zoals een roerei met groentjes. Proeven: walgelijk was 1 dikke pap, zelfs met kala namak erbij was er geen eismaak... sorry van mijn geld...

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

2 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago