Eén van mijn favoriete plekjes om lekker te genieten is bij All About Eve. Een leuk zaakje in Hasselt waar je lekker vegan kan gaan eten en ook natuurlijke cosmetic kan kopen. Check hier mijn blog over vegan in Hasselt >>
De vorige maanden hadden ze daar enkele gerechten op de kaart staan met jackfruit. En aangezien ik nu jackfruit in de kijker zet, leek het me leuk om ook een receptje met je te delen. Eveline van All about Eve was zo lief me een recept voor een vegan goulash te delen. Nu koken zij wel op gevoel, dus ik heb er een beetje mijn eigen ding mee gedaan om jullie van maateenheden te kunnen voorzien. Maar ga dus zeker eens naar hen om daar zelf van hun lekkere kookkunsten te kunnen genieten.
Ingrediënten vegan goulash
- 1 ui of 2 kleintjes
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 2 Spaanse pepers
- 1 blik of pakje jackfruit (jonge, op water)
- 2 rode paprika’s
- 1 groene paprika
- 2 wortels
- 400 ml passata (meer indien gewenst)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1,5 tl groentebouillonpoeder
- 1 tl ongeraffineerde rietsuiker
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Bereiding van de vegan goulash
- Schil de uit en snij in kleine blokjes.
- Verwijder de steeltjes van de pepers, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snipper fijn.
- Snij de paprika’s en wortels in blokjes.
- Stoof de ui in een beetje olijfolie. oe ook de knoflook en pepers toe.
- Kruid met gerookt paprika, groentebouillon, perper en zout.
- Doe het jackfruit en de suiker erbij.
- Voeg paprika en wortel toe en laat even stoven.
- Voeg de passata toe en zet alles goed door elkaar.
- Laat de goulash koken tot de worteltjes gaar zijn.
Smakelijk!
Laat me hieronder in een reactie zeker even weten wat je van dit recept vindt en of je het misschien al eens hebt gegeten bij All About Eve.
No Milky Way 2 - vegan lunch
Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).