Als veganist naar Tony Robbins “Unleash the Power Within”

Naar Tony Robbins als vegan - Unleash the Power Within

Het stond al een paar jaar op mijn Bucket list: naar Tony Robbins gaan. Ooit! 🙂 Begin dit jaar had ik het nogmaals op de lijst gezet en – believe it or not –  niet veel later zag ik dat een kennis een 2de ticket verkocht voor het seminar in Londen. Ik dacht meteen; “het is nu of nooit!”

Eerlijk gezegd vond ik het allemaal wel heel spannend want ik reis zelden tot (eigenlijk) nooit. 1,5 jaar geleden zijn Stijn en ik een weekendje naar Friesland geweest en 6 jaar geleden naar Italië. Verder niks noemenswaardig de laatste jaren. Ik moest dus een hotel zoeken, dingen regelen, de reis overleven en zo 😉

En tja, wat zou ik gaan eten? Ik had al vernomen dat er tijdens de seminars amper tijd zou zijn om eten te kopen – laat staan om Londen te verkennen en iets vegan te vinden – en dat je best zelf wat gezonde dingetjes mee kon nemen voor tussendoor.

Ik heb me dus bevoorraad met een massa cracker, raw bite repen en andere snelle, maar gezonde, dingetjes 😉

Op naar het vliegveld!

Onderweg naar Londen

Ik wilde eerst niet vliegen trouwens. Dat was al meer dan 20 jaar geleden en het is natuurlijk ook erg milieuvervuilend. Maar oké, omdat ik dan quasi meteen op de juiste locatie (lees: op wandelafstand van m’n hotel en de eventhal) terecht kwam, heb ik er uiteindelijk toch maar voor gekozen. Ook omdat het lange dagen zouden worden, was het handig om alles te voet te kunnen doen.

Londen Excel UPW Tony Robbins

Onderweg naar de evenementenhal (het gebouw met rood)

Voor slechts 1 uurtje vliegen vond ik het ook wel verrassend dat ik iets te drinken + een snackje kreeg. En ik merk ook dat men vaker rekening begint te houden met dieëten, allergieën en andere eet- en leefgewoonten. De snack was namelijk allergeenvrij en – off course – vegan.

Zelfs ondanks de barbecue-smaak 🙂

Vliegtuigsnack

Wat eet je als vegan bij een Tony Robbins event?

Eenmaal aangekomen in Londen ben ik eerst de locatie van het event gaan uitchecken. En ik ben vooral eens bij alle eetstandjes in de eventhal gaan kijken wat er zoal te koop was.

Ik vond onder andere deze smoothie: Innocent super smoothie met kiwi, limoen, matcha, tarwegras, lijnzaad,…
Heerlijk en gezond, dus een hele meevaller! 🙂

Innocent smoothie

Daarna maakte ik nog een wandeling in de buurt en kwam ik een winkeltje tegen. Het zag er eerlijk gezegd een beetje uit als een kruising tussen een dag- en nachtwinkel. Ik kocht er o.a. bananen, kerstomaatjes en druiven. Gezond én makkelijk mee te nemen tijdens het seminar! Ook vond ik er een potje met falafel balletjes en hummus, met een label van de vegetarian society. Dat zat dus wel snor en ik zou alvast niet verhongeren. Het was zelfs een ‘special offer’ ha!

Falafel met hummus

De eerste dag van het seminar ben ik om 9h ‘s ochtends mijn ticket gaan omruilen voor een toegangsbandje. Daarna had ik nog even tijd voor het event écht van start zou gaan. Ik kocht mezelf een ontbijtje met allerlei bessen.

Elke Aerts op UPW 2017 bij Tony Robbins

Lopen over vuur

Die eerste dag was ook meteen raak trouwens. Die stond namelijk in het teken van het overwinnen van angsten. Oftewel; hoe je van je angsten een kracht kan maken. Daarbij hoorde ook een zogenaamde ‘firewalk’ die je best wel letterlijk mag nemen. Lopen over brandende kolen dus!

Voor die firewalk liepen we met 10.000 man tegelijk de zaal uit en door de gang van de hal helemaal naar buiten. Wat je hier op de foto ziet is, is de hoeveelheid mensen die achter me liepen. Voor me zag ik ook nog eens zo’n massa. Iedereen op de blote voeten! Ik had gelukkig slippers bij (i’m soooo clever!;))

Onderweg naar de Firewalk

Toen ik de volgende avond Stijn opbelde, zei ik dat ik voor die firewalk stond en dat ik me toen afvroeg waar ik m’n slippers moest laten (rubber en gloeiende kolen gaan slecht samen). Stijns reactie; “je gaat over vuur lopen en jij maakt je zorgen waar je je slippers moet laten?” 😉

Maar bon…ik heb het dus gedaan en het was fantastisch! Helaas geen foto’s (mocht niet) als bewijsmateriaal :-/

Prefab ontbijtje

Misosoep

Op de kamer had ik gelukkig ook een waterkokertje staan. Ideaal om een warm hapje te maken met behulp van een pakje. Ik maakte dan ook standaard een misosoepje dat ik in een drinkbus meenam als ontbijt. Ik eet anders ook wel eens misosoep maar dan vaak zelfgemaakte. En ook niet ‘s ochtends trouwens (alhoewel dat volgens velen juist een goed idee zou zijn). Deze ‘instant’ misosoep was echter behoorlijk lekker en het deed me als ontbijtje inderdaad goed.

Wat had ik verder zoal had meegenomen:

 • Crackers van Lifefood in verschillende smaken
 • Raw bite repen in verschillende smaken
 • Veggie Mix van lima (de waterkoker is intensief gebruikt ;))
Tony Robbins
Tony Robbins himself bij een kartonnen afbeelding van mij 😉

De seminardagen waren overigens lang (tussen de 12-15 uur per dag). Met de 1ste dag geen enkele pauze en de overige dagen 2x. De 2de dag ben ik tussendoor snel een burrito (lekker!) gaan halen. En wel vóór de echte pauze begon. Anders kon ik me verwachten aan een immens lange rij aan elk kraampje en aldus hoogstwaarschijnlijk helemaal geen eten haha.

Ik vroeg natuurlijk of de burrito vegan was en kreeg een allergenenkaart in m’n handen gedrukt waarop ik kon aflezen wat in elk gerecht verwerkt was. De guacamole was jammer genoeg niet veganistisch maar verder heb ik een verdomd goeie burrito gegeten. En hoe lekker ik de crackers, raw bites en het fruit ook vind, ik was superblij om nog eens iets warms te kunnen eten 🙂

Burrito vegan
Happy burrito girl!

Ongekende energie

Ondanks de lange dagen en het feit dat je weinig at en sliep, voelde dat helemaal niet zo aan. Sterker nog; wanneer ik  zoals meestal – ganse dagen achter mijn computer zit ben ik veel sneller moe en loom. Nu was dit zeker geen seminar waar je de hele dag op je krent moest blijven zitten. Er ging geen uur voorbij zonder dat je moest bewegen; rechtstaan, klappen, dansen, samen opdrachten doen,… Juist die inspanningen zorgden ervoor dat je in beweging bleef en je energiepeil constant of hoog was.

De 3de dag was dan weer ‘transformatiedag’. Dit beschrijven zou enorm afbreuk doen aan wat het precies te weeg bracht. Maar het gaf bij iedereen in elk geval enorm veel kracht. De energie die je dan door je heen voelt stromen is echt onbeschrijfelijk!

Elke Aerts op UPW

Detox periode

De 4de en laatste dag van UPW stond in het teken van energie. Die had ik gisteren al flink gevoeld, maar ditmaal ging het over energie in de zin van voeding, beweging, enzovoort.  Ook kreeg je een plan mee voor een 10-daagse detox. Eigenlijk begon ik die detox zelfs al te voelen want van 4 dagen bijna alleen fruit, zadencrackers en dergelijke te eten voelde ik al hoe m’n lichaam langzaam aan het ongiften was. De echte 10daagse detox …daar moet ik eigenlijk nog aan beginnen 😉

De slechtste pizza ooit

Over ontgiften gesproken! Op het einde van de dag werd er nog een groepsfoto gemaakt van de Vlamingen en Nederlanders en vervolgens ging ik met een aantal bekenden nog op zoek naar een warme maaltijd (yep,we stelden de detox allemaal nog eventjes uit 😉

We vonden zo 1,2,3 eigenlijk geen geschikte eettent dus gingen we maar naar het hotel van iemand uit ons gezelschap. Daar kregen we helaas ook geen eten meer omdat de keuken intussen gesloten was. Wel kregen we een kaart om een pizza te bestellen die dan door een koerier gebracht werd. Zo gezegd, zo gedaan en beter dan niks hé.

Nu, we aten van die pizza omdat we allemaal honger hadden, maar serieus….dit was met afstand dé slechtste pizza die ik ooit in mijn hele leven gegeten had!!! En dan was ik op dat moment dus niet eens zo kieskeurig haha.

De slechtste pizza ooit

De beste koffie ooit

Gelukkig stond er tegenover die gruwelijke pizza een heel andere ervaring. Ik was voor m’n terugreis namelijk veel te vroeg aanwezig op de luchthaven. Dus zodra ik de koffer had ingecheckt, wilde ik nog ergens een koffietje gaan drinken om de wachttijd te doden. Mijn oog viel toen op een koffiebar met de naam ‘MOO’ en een begeleidend bord met het opschrift; “organic” (biologisch dus). Effe checken dus!

Coconut flat white
Coconut flat white

Thuis ben ik gewend om koffie met plantaardige (soja)melk te drinken, maar doorgaans houd ik het bij zwart wegens gebrek aan plantaardige melk. Dat vind je echt zelden als je onderweg bent. Soit, op het menubord zag ik vervolgens de ‘Coconut Flat White’ staan.  ‘Dairy free’ stond er bij (maar toch nog even navragen ;)).

Lang verhaal kort: de koffie was vegan en werd me aangereikt door een supervriendelijke en vrolijke dame.En ik zeg het je: na eerst de slechte pizza ooit geproefd te hebben, was dit veruit de beste koffie… EVER!!!

Coconut flat white
De beste vegan koffie ooit

Tot slot; deze ‘verlichtende’ foto tijdens de terugvlucht vond ik wel toepasselijk voor het afgelopen “Unleash the Power Within 2017” seminar! Ik heb er in elk geval geweldig van genoten 🙂

onderweg UPW

Wat eet jij (als vegan) wanneer je tijdelijk in het buitenland verblijft? Vind je dat makkelijk of neem je – zoals ik – zelf bergen voedsel mee? 🙂 Alle tips welkom onderaan het artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

 1. Net een trip naar Berlijn achter de rug. Vegan eten leek zowat overal te kunnen. Heerlijk vegan ontbeten (kom met rijst, kruidig tofu-roerei, zongedroogde tomaten en aioli), van fantastisch vegan ijs genoten. Zelfs in een typisch Turks eethuisje (kebab-tent) stonden er vegan opties op de kaart. Ik nam een Turks broodje gevuld met verschillende gegrilde groenten met daarover een looksausje op olie-basis, heel lekker en maar 3,5 €. Veganisme is in Berlijn een populair gegeven en de horeca weet dit!

  1. Ja, Berlijn staat er inderdaad om bekend! Super leuke stad en gemakkelijk voor veganisten. Je hebt daar ook een grote Bio Company winkel en koffiehuisjes waar je lekkere vegan koffie, warme melk of chocomelk kunt drinken. Een aanrader voor iedereen!

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  cadeuatips vegans

  13 beste cadeautips voor veganisten

  Of het nu gaat om een verjaardag, een huwelijksfeest, een housewarming party of de eindejaarsfeesten … cadeautjes kopen (en krijgen) hoort er simpelweg bij. Niet

  Vegan jeans - duurzaam

  Vegan jeans

  Als vegan kan het soms een uitdaging zijn om een vegan jeans te vinden. Daarom ging ik op zoek naar welke merken dit aanbieden. Naar

  Vegan riemen voor dames en heren

  Vegan riemen voor dames & heren

  Vegan riemen? Ja hoor, vegan draait niet alleen om eten. Een degelijke riem is vaak gemaakt van leder en dat is een dierlijk materiaal wat