Het boek is opgedeeld in 3 grote delen: ingrediënten met daarbij een beetje uitleg waarvoor dit goed is, 80 recepten en ten slotte de aandoeningen met hierbij wat je dan meer en minder van iets moet eten met daarbij de link naar de ingrediënten en de recepten
Klassieke versus alternatieve geneeswijze
De auteur is geen voorstander van de alternatieve geneeswijze. Vroeger was hij dat wel, maar nu is zijn mening dat de klassieke en de alternatieve geneeswijze niet tegenover elkaar staan, maar juist samenwerken. Als je ziek bent en je neemt je medicijnen, maar daarnaast pas je ook je voeding aan, dan zal je veel sneller genezen zijn.
Er is meer dan vis alleen om aan je omega 3 te komen
In het boek wordt er veelvuldig gebruikgemaakt van vis, vooral om aan omega 3 te komen. Dat vind ik het grootste nadeel van dit boek. Het is niet zo dat vis de enige bron van omega 3 is. Het is zelfs zo dat de hoeveelheid gifstoffen vele malen hoger zijn dan de voordelen die je hebt van vis. >> Zie ons interview met Dos Winkel
Ongeveer 1/5 van de gerechten zijn met vis (vooral bij de hoofdgerechten), de rest is vegetarisch of vegan.
Conclusie: het idee van boek vind ik goed, alleen jammer dat er zoveel vis gebruikt wordt bij de hoofdgerechten.