Zoet zonder suiker – Kim Sue Palm (review)

Laatst geüpdatet:
Zoet zonder suiker review - Sue kookboek

Kim Sue Palm van de bakkerij SUE schreef het boek Zoet zonder suiker. In deze review vertel ik je meer over dit boek met suikervrije, glutenvrije en vegan recepten.

Zoet zonder suiker review

Zelf hebben wij het vegan dessertenboek No Milky Way – vegan desserts gemaakt. Mocht je dit nog willen, het zijn de laatste exemplaren in fysieke vorm.

Toch was ik heel benieuwd naar het boek zoet zonder suiker. Ik kan suiker niet zo goed verdragen en bovendien zijn het totaal andere soort desserts dan in ons eigen boek staan. Een superleuke aanvulling dus.

Toen ik het boek doorbladerde zag ik meteen al enkele recepten die ik eens wilde uitproberen. Het ziet er dus zeker uitnodigend uit om met de recepten van Zoet zonder suiker aan de slag te gaan.

Het is niet zo de desertjes niet zoet zijn. Er wordt geen gebruik gemaakt van geraffineerde suikers, maar wel van bijvoorbeeld ahornsiroop, dadels, kokosbloesemsuiker en rijststroop.

Zoet zonder suiker inhoudstabel

Inhoud van Zoet zonder suiker

Het boek is onderverdeeld in 6 hoofdstukken. Voor je daar aan begint krijg je eerst wat uitleg over SUE, de gebruikte ingrediënten en de benodigdheden. Daarna beginnen de recepten.

Basis

De recepten beginnen met enkele basisgerechten: frambozenjam, amandel- of cashewnotenpasta, dadelkaramel, cachewroom, lijnzaadei en walmootmeel. Bij elk van deze recepten staat ook vermeld hoe je het kan gebruiken.

Koekjes

Koekjes zijn altijd leuk. Makkelijk om mee te nemen onderweg en leuk om te serveren als er bezoek komt. De bloemenkoekjes, Florentines en Kokosmakronen spreken me enorm aan. Maar ook de andere koekjes (pencankoekjes, anzackoekjes, chocoladekoekjes met pistache, speculaaskoekjes, chaikoekjes, amandelkoekjes met sinaasappel, kardemomkoekjes en sandwichkoekjes met pindakaas) zullen vast heerlijk zijn.

Zoet zonder suiker koekjes

Repen

Vegan repen vind ik altijd handig om in huis te hebben. Ideaal als tussendoortje en een musthave in mijn rugzak bij een daguitstap. Met de recepten uit Zoet zonder suiker geeft Sue je inspiratie om deze repen zelf te maken.

Welke spreken jouw het meeste aan? Gemengde notenrepen, bosvruchtencrumlerepen, abrikoosrepen met pistache, quinoarepen met aardbei, knapperige cornflakesrepen, brownies, chocoladebrokken met quinoa & noten, karamelshortbread, havermoutrepen met rozijnen en tahin, vijg-cashewnotenrepen met chocolade, matchablondies met frambozen, witte rocky road.

De gemengde notenrepen ga ik zeker eens proberen en mijn vriend kan ik vast blij maken met de bosvruchtencrumblerepen.

Bites

Bij de ontrooft van de Bites doet dit met meteen denken aan de beginjaren van Peas. Toen verkochten zij in plaats van cinnamon rolls ook bites en deze waren enorm populair. De cheesecakebites met witte chocolade lijken er (qua uiterlijk dan) het meeste op waardoor ik deze zeker eens ga uittesten.

Verder kan je aan de slag met recepten als avocadobftes met chocolade en pistache, crunchy karamelbites, cookies en creambites, gevuld speculaas, cookiedoughbites en chocolade-mintbites.

Bites van Sue - zoet zonder suiker

Cakes & taarten

Toen mijn vriend het boek begon te doorbladeren opende hij een pagina met een foto van donuts en zei: ‘gaan we dit maken?’ Hier had hij al helemaal zin in dus daar gaan we binnenkort vast mee aan de slag.

En behalve deze vanilledonuts met citroenglazuur zien de andere cakes en taarten er ook hemels uit. Vooral de chocoladetaart met bosvruchten en pumkin-spicetaart, maar ook de kardemomcake met sinaasappel, dadelcakejes met karamelsaus, hummingbird cake, kokoscake met frambozen, appel-kaneelcake en citroenkaki met maanzaad.

Truffels

Bij de cacaotruffels komt het water me meteen in de mond. En wat nog mooier is als ik zie dat het enorm eenvoudig is. Slechts 2 ingrediënten en maar 15 minuten om het te maken.

De andere truffels kosten net een beetje meer tijd, maar allemaal nog snel en makkelijk. De andere truffels die je kan maken met Zoet zonder suiker zijn aardbeitruffels met kokos, sinaasappeltruffels met macadamia, cranberrytruffels met citroen, appel-kaneeltruffels, pina-coladatruffels, kokostruffels met amandel en chocoladetruffels met hazelnoot.

Video review

Wie is Kim Sue Palm?

Misschien zegt de naam Kim Sue Palm je niks, maar de kans dat je al eens van bakkerij SUE hebt gehoord is groter.

Kim Sue Palm starte met haar gebak als een hobby, maar het is ondertussen een groot bedrijf geworden. Van je hobby je beroep maken, daar kan ze heel goed van meepraten.

Sue heeft maar liefst 3 vestigingen: een lunchroom in Rotterdam, de bakery in in Rotterdam en een bites bar in Amsterdam . Daarnaast is haar gebak bij meer dan 120 verkooppartners verkrijgbaar in Nederland en België.

Alles van SUE is vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij, lactoesevrij en vegan.

Ken jij het boek Zoet zonder suiker – Kim Sue Palm al of lijkt je dit een leuk boek? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Plaats een reactie