Heerlijke verse radijsjes uit eigen tuin, samen met worteltjes en een oosterse toets.
Ingrediënten wortel-radijssoep
- 800 gram wortelen
- 2 rode uien
- 10 radijsjes met loof
- 1 liter groentebouillon
- 1 a 2 cm gemberwortel
- 1 el kokosolie
- 1 kl koriander
- 1 kl kerry
- 0,5 kl kurkuma
Bereiding
- Laat kokosolie smelten en stoof de ui.
- Snijd de wortels in stukken.
- Snijd de puntjes van de radijsjes af. De rest van het radijsje in stukken snijden en het loof knip je.
- Schil de gember en snijd in stukjes.
- Doe wortel en radijs bij in de pot en laat even stoven.
- Voeg vervolgens 1 liter groentebouillon toe.
- Voeg de kruiden toe en laat koken tot de groenten gaar zijn.
- Mix het geheel en werk eventueel af met radijsbloempjes
Wat vind je van dit recept? Laat gerust je reactie achter.
No Milky Way 2 - vegan lunch
Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).