Ik zag in de supermarkt zowaar een bakje zeekraal! Nooit eerder gegeten en dus meteen getriggerd om er wat mee te doen.
Als er dingen uit de zee aan te pas komen, kan je die lijn ook beter doortrekken naar de rest van je gerecht. Vandaar dat ik geprobeerd heb een simpele tofu om te toveren tot een lekker stukje ‘vis’, door het te marineren en een bouillon van zeewier te gebruiken. En de rijst…tja, die heeft veel water nodig (toch nog een stukje zee 😉
De zeekraal is super makkelijk te bereiden en inderdaad erg lekker. Vrij zout wel, dus daar moet je van houden. Elke en mij is het in ieder geval goed bevallen.
Let wel; de tofu kan je het best een uurtje of 4,5 laten marineren. Des te intenser de smaak.
Maak met een dresseervorm naar keuze een torentje van de rijstsalade en leg er een stuk gebakken tofu bovenop. Schik de zeekraal ernaast en werk af met een schijfje citroen.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
hebt ge uw tofu eerst geperst voor ge hem gemarineerd hebt?
Nee, enkel wat laten uitlekken. Om 'm vervolgens terug helemaal te bevochtigen:)
heerlijk gerechtje hoor , wil zo aanschuiven :D