Asperges met witloofsalade en avocadomousse

asperge witloofsalade en avocado

Af en toe veroorloof ik me wat ‘spielerei’ met de bordschikking. En dat pakt de ene keer wat beter uit dan de andere 😉

Asperges met witloofsalade en avocado

Maar…de combi van witloofsalade, asperge en avocadomousse is een hele goeie! Dus ook als je alles gewoon ruwweg op je bord zou kwakken. Zeker proberen deze, want ondanks de lange rij tekst is het behoorlijk snel klaar.

Ingrediënten – voor 4 personen

  • 18 witte asperges
  • peper en zeezout

Witloofsalade

  • 2 grote stronken witloof – in kleine stukjes gehakt
  • 1 flinke el veganaise*
  • 4 lente-uitjes – gesnipperd
  • paar stengels bieslook – gesnipperd
  • peper en zeezout

*Veganaise

  • 100 ml sojamelk – ongezoet
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 2 el mosterd
  • 1 el appelazijn
  • peper en zeezout

Avocadomousse

  • 1 rijpe avocado
  • 50 ml sojaroom
  • peper en zeezout
  • 1 tl citroensap
vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Bereiding

  1. Schil de asperges grondig en verwijder het houtachtige uiteinde.
  2. Breng een ruime pot water aan de kook. Doe de asperges erin en kook ze in 10 minuten op matig vuur gaar.
  3. Bestrooi ze met een héél klein beetje peper en zout.

Witloofsalade

  1. Maak eerst de veganaise; giet de sojamelk in een hoge beker en voeg mosterd, appelazijn en peper en zout toe.
  2. Zet de staafmixer in het mengsel en giet de olie erbij. Maak ondertussen een op en neer gaande beweging (met de staafmixer, niet met je lichaam. Al mag dat van me ;).
  3. Doe de witloof, lente-uitjes en bieslook in een kom. Meng er een el veganaise onder (bewaar de rest van de veganaise in een bokaal). Kruid af naar smaak met peper en zeezout.

Avocadomousse

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe het in een kom of beker.
  2. Voeg de sojaroom en het citroensap toe. Mix de avocado met de staafmixer.
  3. Kruid af naar smaak met peper en zeezout.
Asperges met witloofsalade en avocadomousse

Serveren

  1. Schik drie asperges per persoon op een bord (dat zijn 12 stuks, maar ik neem in ieder geval altijd bij. Vandaar 18 😉
  2. Maak een torentje van de witloofsalade en schep er een toefje avocadomousse bij.
  3. Serveer het gerecht met gebakken aardappeltjes en een beetje sla (rucolla kan ook).
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en

    Vegan kaasbox voor de feestdagen

    Bestel nu deze exclusieve box.