Af en toe veroorloof ik me wat โspielereiโ met de bordschikking. En dat pakt de ene keer wat beter uit dan de andere ๐
Maarโฆde combi van witloofsalade, asperge en avocadomousse is een hele goeie! Dus ook als je alles gewoon ruwweg op je bord zou kwakken. Zeker proberen deze, want ondanks de lange rij tekst is het behoorlijk snel klaar.
Ingrediรซnten โ voor 4 personen
- 18 witte asperges
- peper en zeezout
Witloofsalade
- 2 grote stronken witloof โ in kleine stukjes gehakt
- 1 flinke el veganaise*
- 4 lente-uitjes โ gesnipperd
- paar stengels bieslook โ gesnipperd
- peper en zeezout
*Veganaise
- 100 ml sojamelk โ ongezoet
- 250 ml zonnebloemolie
- 2 el mosterd
- 1 el appelazijn
- peper en zeezout
Avocadomousse
- 1 rijpe avocado
- 50 ml sojaroom
- peper en zeezout
- 1 tl citroensap
No Milky Way 2 - vegan lunch
Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).
Bereiding
- Schil de asperges grondig en verwijder het houtachtige uiteinde.
- Breng een ruime pot water aan de kook. Doe de asperges erin en kook ze in 10 minuten op matig vuur gaar.
- Bestrooi ze met een hรฉรฉl klein beetje peper en zout.
Witloofsalade
- Maak eerst de veganaise; giet de sojamelk in een hoge beker en voeg mosterd, appelazijn en peper en zout toe.
- Zet de staafmixer in het mengsel en giet de olie erbij. Maak ondertussen een op en neer gaande beweging (met de staafmixer, niet met je lichaam. Al mag dat van me ;).
- Doe de witloof, lente-uitjes en bieslook in een kom. Meng er een el veganaise onder (bewaar de rest van de veganaise in een bokaal). Kruid af naar smaak met peper en zeezout.
Avocadomousse
- Halveer de avocado en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en doe het in een kom of beker.
- Voeg de sojaroom en het citroensap toe. Mix de avocado met de staafmixer.
- Kruid af naar smaak met peper en zeezout.
Serveren
- Schik drie asperges per persoon op een bord (dat zijn 12 stuks, maar ik neem in ieder geval altijd bij. Vandaar 18 ๐
- Maak een torentje van de witloofsalade en schep er een toefje avocadomousse bij.
- Serveer het gerecht met gebakken aardappeltjes en een beetje sla (rucolla kan ook).