Mmmm chocoladebroodjes! Als kind at ik ze regelmatig aangezien mijn moeder het ‘s zaterdags van de bakker mee bracht. Zo een klein beetje opgeward zodat de chocolade wat smelt. Heerlijk!

Maar toen ik vegan werd is dat iets wat ik niet meer at, chocoladebroodjes zijn namelijk (meestal) alles behalve vegan. Tot ik jaren later voor het eerst terug eentje at bij VegaVerso. Hell Yeah, dat was lekker. De enige keren dat ik het nadien nog at was op vegan beurzen waar een vegan bakker was. Nadat onze eigen stand opgesteld staat en voor de bezoekers binnen komen, ga ik toch altijd eerst een chocoladebroodje (en worstenbroodje) halen.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Maar hier in de buurt is er geen bakker waar je het kan kopen, dus bleef het enkel bij beurzen. Tot ik dit eens deelde op Instagram. Een van de volgers zei toen: waarom maak je het dan niet zelf, met vegan bladerdeeg? Geniaal, dat ik daar zelf nog niet aan gedacht had 😉

Vegan chocoladebroodjes – waar moet je op letten?

Met deze snelle manier ga je dus niet zelf bladerdeeg maken, maar koop je het gewoon in de winkel. Lekker handig toch. Maar check hiervoor wel goed de ingrediëntenlijst want niet alle bladerdeeg is vegan. Het kan boter bevatten of het kan op het eerste zicht vegan lijken doordat het met olie is, maar als er vitamine D3 in zit, laten liggen. Dat is bijna altijd van dierlijke oorsprong.

Voor de chocolade wordt meestal van die staafjes gebruikt, maar die heb ik niet in huis. Ik heb hiervoor chocoladepellets gebruikt. Ook voor je chocolade check je best de ingrediënten want zwarte chocolade kan toch melkpoeder bevatten.

Zo dat zijn de 2 enige ingrediënten, dus laten we aan de slag gaan.

Chocoladebroodjes vegan recept
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Chocoladebroodjes recept

Ingrediënten

  • kant-en-klaar vegan bladerdeeg
  • vegan chocolade

Bereiding

  • Heb je bladerdeeg dat uit de diepvries komt, dan laat je het eerst ontdooien in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200º C.
  • Rol het bladerdeeg uit. Als je vierkant of langwerpig deeg vindt is dat handig, maar het meeste dat je standaard in de supermarkt vindt is rondt om taarten mee te bakken. Dit is geen probleem. Uit zo’n rond deeg haal je 2 standaard formaat chocoladebroodjes en 2 kleintjes.
  • Snij het deeg in de lengte in vier. Per plak leg je op 1/3 en 2/3 de chocolade. Rol van de ene kant naar het midden tot net over de chocolade. Doe nu hetzelfde aan de andere kant zodat je 2 rolletjes tegen elkaar hebt. Doe dit voor elke plak deeg. (bekijk de video als je het liever visueel ziet)
    chocoladebroodjes maken met kant-en-klaar bladerdeeg
    • Facebook
    • Pinterest
    • Twitter
  • Draai de broodjes om zodat het recht stuk bovenaan is en leg ze op een rooster met bakpapier. Bak gedurende 20 minuten in de oven.

Smullen maar!

No Milky Way 2 - vegan lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Eet jij ook zo graag chocoladebroodjes? Ga je het zelf eens proberen? Laat het me zeker weten in een reactie.