Ingrediënten (4 personen)
- 250 gram gedroogde erwten (of 500 gram diepvrieserwten)
- 1 liter groentebouillon
- 4 aardappelen
- 2 stengels preiloof
- 2 uien
- 30 gram sojaboter – bakken en braden
Korstjes
- 4 sneden brood – zonder korst
- olijfolie
Spekjes
1 pak ‘Speckjes gerookt’ van De Vegetarische Slager (150 gram)
Bereiding
- Spoel de (gedroogde) erwten onder koud stromend water. Doe ze in een kom en overgiet ze met 1 liter water. Laat een nacht weken.
- Leng het water terug aan tot de erwten weer onder staan. Kook ze vervolgens in ± 60 minuten gaar. Giet af maar bewaar het kookvocht.
- Spoel de erwten meteen met ijskoud water.
- Schil de uien en aardappels en snij ze in grote stukken. Snij het preiloof in schijfjes en spoel het af.
- Verhit de sojaboter in een grote pot. Voeg de ui, aardappels en preiloof toe. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 5 minuten op matig vuur stoven.
- Giet het kookvocht en groentebouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur weer lager en laat 15 minuten sudderen.
- Mix de bouillon en erwtenpuree afzonderlijk met de staafmixer en voeg ze daarna samen. Kruid af naar smaak met peper en zeezout.
- Snij het brood in blokjes van ± 1 cm. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de korstjes krokant.
- Doe hetzelfde met de ‘Speckjes gerookt’ en roer ze door de soep. Serveer de broodkorstjes apart.
Opgelet!
De Vegetarische Slager heeft 2 soorten spekjes in het gamma. Alleen de ‘Speckjes gerookt’ zijn vegan.
No Milky Way 2 - vegan lunch
Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).