Veganistische erwtensoep met korstjes en vegan spekjes

Erwtensoep met korstjes en vegan spekjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram gedroogde erwten (of 500 gram diepvrieserwten)
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 aardappelen
  • 2 stengels preiloof
  • 2 uien
  • 30 gram sojaboter – bakken en braden

Korstjes

  • 4 sneden brood – zonder korst
  • olijfolie

Spekjes

1 pak ‘Speckjes gerookt’ van De Vegetarische Slager (150 gram)

Bereiding

  1. Spoel de (gedroogde) erwten onder koud stromend water. Doe ze in een kom en overgiet ze met 1 liter water. Laat een nacht weken.
  2. Leng het water terug aan tot de erwten weer onder staan. Kook ze vervolgens in ± 60 minuten gaar. Giet af maar bewaar het kookvocht.
  3. Spoel de erwten meteen met ijskoud water.
  4. Schil de uien en aardappels en snij ze in grote stukken. Snij het preiloof in schijfjes en spoel het af.
  5. Verhit de sojaboter in een grote pot. Voeg de ui, aardappels en preiloof toe. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 5 minuten op matig vuur stoven.
  6. Giet het kookvocht en groentebouillon bij de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur weer lager en laat 15 minuten sudderen.
  7. Mix de bouillon en erwtenpuree afzonderlijk met de staafmixer en voeg ze daarna samen. Kruid af naar smaak met peper en zeezout.
  8. Snij het brood in blokjes van ± 1 cm. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de korstjes krokant.
  9. Doe hetzelfde met de ‘Speckjes gerookt’ en roer ze door de soep. Serveer de broodkorstjes apart.

Opgelet!

De Vegetarische Slager heeft 2 soorten spekjes in het gamma. Alleen de ‘Speckjes gerookt’ zijn vegan.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Pompoensoep met kruidige popcorn

    Pompoensoep met kruidige popcorn

    Een feestelijk en kruidige soep met pompoen en popcorn (!). Helaas is deze (nog) niet verkrijgbaar als snack in bioscopen maar schotel ze zeker eens voor aan