Fair Leaf supplementen (review)

Fair Leaf review supplementen

In deze Fair Leaf review delen we onze ervaring met deze vegan supplementen en vertellen je meer over dit bedrijf.

Wat is Fair Leaf?

Fair Leaf is een Nederlands merk van supplementen. Zij hebben enkele peilers die ze belangrijk vinden. Zo zijn alle producten vegan, fair en worden ze zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Plantaardig

Ben je vegan dan is het heel makkelijk om je supplementen bij Fair Leaf te bestellen omdat je geen ingrediëntenlijsten hoeft te lezen of verder verdiepend onderzoek hoeft te doen. Alle supplementen van hen zijn namelijk vegan, ideaal.

Daarbij zijn de samenstellingen ook zo gemaakt dat ze aansluiten bij een veganistisch eetpatroon door bijvoorbeeld een hoge dosering van B12.

De supplementen van Fair Leaf zijn trouwens ook goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Veganisten. Ze dragen dan ook het Vegan Friendly label.

Fair

De fair uit Fair Leaf staat er voor dat ze een eerlijke prijs betalen voor de ingrediënten die ze inkomen. Bovendien krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch een job bij de verwerking van deze producten. 

Een paar ingrediënten komen van buiten Europa. Hiervoor werkt Fair Leaf samen met organisaties die toezien op de rechten van de medewerkers.

vegan B12, Green fit en 5-HTP van Fair Leaf
Foto (v.l.n.r.): B12, Green fit, 5-HTP

Duurzaam

Alle ingrediënten (op een paar na) komen uit Europa. Bovendien zit de productie in Nederland.

Fair leaf stuurt je de supplementen op via DHL Go Green in een duurzame verpakking. Deze is gemaakt van meer dan 70% gerecycled materiaal en van gras. In sommige grotere steden worden de pakjes per fietskoerier geleverd. Dat kan uiteraard niet overal.

Duurzame verpakking Fair Leaf

Verder houden ze er bij de productie rekening mee om zo min mogelijk verspilling te hebben.

Tegen 2023 willen ze volledig CO2-neutraal zijn wat uiteraard een heel goed voornemen is. Hiervoor werken ze samen met Trees for the future en TNO.

Controle en effectiviteit

Ik stelde Krsistian van Fair Leaf enkele vragen over de controle en effectiviteit en ik kreeg onmiddellijk antwoord:

Fair Leaf besteedt o.a. verpakking, kwaliteitscontrole en verzending uit aan derden. Ingrediënten komen getest en gecertificeerd binnen bij de fabrikant. Per batch (batchnummer is zichtbaar op de onderkant van de potjes) wordt er door de fabrikant een Certificate of Analysis (CoA) uitgevoerd op basis van de regelementen opgesteld door het Europees parlement. Vervolgens gaan de verpakte producten naar de opslag. De supply chain wordt in kaart gebracht via het kwaliteitshandboek, waarin o.a. ingangscontrole en traceerbaarheid worden bijgehouden. De verpakkers waarmee wij werken zijn HACCP, BRC en SKAL (BIO) gecertificeerd.

Voor wat betreft uitlatingen over de werking en het effect van onze producten, sluiten wij aan bij de gezondheidsclaims zoals opgesteld en beoordeeld door de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA).

Bestellen

Voor wie vanuit Nederland bestelt hoeft geen verzendkosten te betalen bij een bestelling vanaf €45, voor een bestelling naar België is de drempel €65. Zo’n supplementen blijven wel eventjes goed, dus je kan makkelijk een voorraadje inslaan. 

Fair Leaf supplementen

Fair Leaf heeft een heel aanbod van supplementen en je kan ze, ook als veganist, allemaal gebruiken aangezien ze allemaal plantaardig zijn. Hieronder een opsomming en wat uitleg over de verschillende supplementen. In het onderdeel review vind je dan onze ervaring met de 3 die wij hebben getest.

Over het algemeen geldt dat de Fair Leaf supplementen niet geschikt zijn voor kinderen t/m 10 jaar. Houd je uiteraard aan de aanbevolen hoeveelheid en indien nodig kan je een dokter raadplegen.

Multivitamine

De vegan multivitamine zijn speciaal samengesteld voor vegetariërs en veganisten, maar zijn ook geschikt voor niet-veganisten.

Het zijn vrij grote capsules die je met water in neemt, best tijdens de maaltijd. Voor volwassenen is de aanbevolen hoeveelheid 1 capsule per dag en vegans kunnen dit naar wens uitbreiden tot 2 capsules per dag. Deze kan je dan best niet tegelijkertijd innemen, maar eentje bijvoorbeeld bij het ontbijt en eentje bij het diner.

Door het nemen van deze multivitamine van Fair Leaf krijg je met één tablet 13 vitamines en 7 mineralen binnen: Pro-vitamine A, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, vitamine B8, vitamine B11, vitamine B12, vitamine C, vitamine D3, vitamine E, vitamine K2, chroom, ijzer, jodium, koper, mangaan, selenium en zink.

Omega 3

De vegan omega 3 van Fair Leaf bevat per 2 capsules 300 mg DHA en 150 mg EPA. Deze kan je tijdens een maaltijd innemen met water en best verspreiden over de dag. Dit supplement is niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar. In een potje zitten 60 capsules.

Vegan omega 3 fair leaf

Omega 3 is zo’n supplement dat vaak niet vegan is doordat er visolie gebruikt wordt. In plaats van vissen gebruiken ze bij Fair Leaf algenolie. Het supplement is goed voor je hersenen, je concentratie, mar ook je hart en ogen.

Vitamine D3

Vitamine D3 is een supplement waarvan aangeraden wordt dat iedereen dit tijdens de wintermaanden bij neemt omdat je er anders makkelijk een tekort van kan krijgen. Het is belangrijk voor een goede weerstand, celdeling, sterke en gezonde spieren en stevige botten en tanden.

Vegan vitamine D3 van Fair Leaf

D3 is vaak dierlijk maar deze van Fair Leaf is een vegan vitamine D3, gewonnen uit korstmos. De korstmos komt uit Nederlandse kwekerijen. Heel lokaal dus.

Je neemt één softgel per dag om telkens 25 microgram (1000 IU) binnen te krijgen. Dit neem je best in tijdens de maaltijd. Het supplement is niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar.  In een potje zitten 100 softgels.

Vitamine B12

De vitamine B12 van Fair Leaf zijn hele kleine zuigtabletten die je makkelijk kan opknabbelen. De vorm van B12 die gebruikt wordt is methylcobalamine. Per zuigtablet zit hier 1000 mcg in. Je hoeft dit dus niet dagelijks in te nemen. Voor vegans raden ze 3 tabletten per dag en aan voor anderen 2 à 3. De dosis is heel hoog omdat je van B12 maar een beperkt deel opneemt. Met een zuigtablet worden de voedingsstoffen via de slijmvliezen opgenomen wat efficiënter is dan bij pilletjes die je inslikt.

Vitamine B12 van Fair Leaf

In een potje zitten 100 zuigtabletten dus hier kom je wel een tijdje mee toe. Het is niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar. B12 is nodig voor je rode bloedcellen, energie, zenuwstelsel en weerstand.

Het is gezoet met stevia en heeft een aardbeiaroma en vegan honingkruid als smaakmaker.

Vitamine K2

Vitamine K is iets waarover niet zo vaak gesproken wordt. Toch is het belangrijk omdat deze ervoor zorgt dat mineralen zoals calcium en kalium beter opgenomen worden. K2 is dus belangrijk voor je botten, bloedstolling en de opname van calcium.

Vitamine K2 van Fair Leaf

Per capsule bevat deze 180 mcg Ks (MK-7). In een potje zitten 60 stuks en je hebt er één per dag van nodig. Je neemt dit in tijdens een maaltijd.

5-HTP

5-HTP word door je lichaam aangemaakt en vind je niet vaak terug in de natuur, behalve in de Griffonia simplicfolia plant. 5-HTP helpt bij het aanmaken van de hormonen serotonine en melatonie. Die eerste is een geluksstofje waardoor je opgewekt door de dag kan. Melatonine zorgt er dan weer voor dat je je moe gaat voelen en waardoor je beter in slaap kan komen.

Behalve om goed te slapen en voor je humeur is dit ook heel geschikt voor sporters zodat je beter kan herstellen.

5-htp van Fair Leaf

De 5-HTP van Fair Leaf zijn hele kleine capsules waardoor ze makkelijk in te nemen zijn. Dat doe je een half uur tot een uur voor het slapen gaan. Je kan hiervoor 1 à 2 capsules innemen. Dit is niet geschikt voor kinderen t/m 10 jaar..

De capsule bevat behalve 75 mg 5-HTP ook 1,4 mg vitamine B6.

Zink

Voldoende zink hebben is o.a. belangrijk voor je weerstand, botten, stofwisseling, huid, haar en ogen. Een potje van de Fair Leaf Zink bevat 100 stuks en aangezien je er maar één per dag nodig hebt, kom je wel eventjes toe. Je neemt deze bij voorkeur in bij de maaltijd. Een tablet bevat 15 mg zink (methionini).

Zink van Fair Leaf

Magnesium citraat

Magnesium staat er om bekend goed te zijn voor je spieren dus deze zijn ideaal voor een herstel na het sporten. Verder is het ook nog belangrijk voor je energie, botten en tanden, geheugen, eiwitstofwisseling en spijsvertering. Magnesium citaat is een vorm van magnesium die goed opneembaar is.

Magnesium citraat

In een potje zitten 100 tabletten en je hebt er twee per dag nodig die je best tijdens de maaltijd in neemt. Per twee tabletten krijg je 400 mg, wat 106% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is.

Green fit

De Green fit van Fair Leaf is een multivitamine die drie mineralen bevat, nl. Calcium, magnesium en zink. Deze zijn samengesteld voor sportieve of actieve mensen. Ze geven je de dagelijkse energie, zorgen voor gezonde spieren, soepele gewrichten en sterke botten.

Green fit van fair leaf

In een potje zitten 90 tabletten waarvan vegans er 2 à 3 mogen gebruiken. Innemen met water tijdens de maaltijd. Per twee tabletten krijg je 684 mg calcium, 305 mg magnesium en 10 mg zink binnen.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant waardoor het belangrijk is voor je immuunsysteem.  Daarnaast is het ook goed voor je zenuwstelsel, bescherming van je lichaamscellen en de aanmaak van collageen. Vegans kunnen 1 à 2 tabletten per dag tijdens een maaltijd innemen. In een potje zitten 90 stuks. 

Vitamine C van Fair leaf

Dit specifieke supplement zorgt ervoor dat de vitamine C geleidelijk afgegeven wordt waardoor het langer in het lichaam aanwezig blijft. Dit omdat vitamine C anders snel wordt afgebroken door het lichaam. Behalve 500 mg vitamine C zit er ook nog 25 mg citrum bioflavonoiden in om de opneembaarheid van vitamine C te verhogen.

Fair looks

Fair looks, de naam maakt meteen al duidelijk waarvoor dit supplement dient, nl om er goed uit te zien. Het zorgt ervoor dat je haar sterker wordt en meer glanst, je huid wordt gezonder en je gezichtsvermogen kan erdoor verbeteren. Deze kan door zowel mannen als vrouwen gebruikt worden.

Een potjes bevat 60 stuks en je kan 1 à 2 capsules tijdens de maaltijd innemen.

Fair looks

Behalve 8 vitamines en 5 mineralen bevat deze multivitamine ook nog 3 aminozuren en 7 kruiden en andere.

 • Vitamines: Pro-vitamine A, vitamine A, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B8, Vitamine B11, vitamine C, vitamine E
 • Mineralen: ijzer, jodium, koper, selenium, zink
 • Aminozuren: L-arginine, L-cysteine, L-lysine
 • Kruiden e.a. bamboo (silicium), brandnetel, druivenpit, choline, inositol, MSM, PABA

Vitamine B complex

Het B-complex van fair leaf bevat alle 8 de B-vitamines in zijn best opneembare vorm en zijn bovendien verrijkt met vitamine C. De combinatie van deze vitamines zijn de bouwstenen voor je huid, haar, hart, zenuwen, spijsvertering, geheugen, weerstand en de aanmaak van bloed.

Vitamine B complex van Fair Leaf

Tijdens een maaltijd kan je 1 capsule innemen met water. Een potje bevat 60 stuks.

Fair Leaf review

Ik vind het heel handig dat al de supplementen van Fair Leaf vegan zijn. Zo hoef je niet uit te zoeken welke je als veganist zijnde wel en welke niet kan gebruiken. Ik heb enkele keren met hen gemaild en zij zijn altijd heel snel in hun antwoord. Dat is altijd handig om te weten, want mocht er iets mis gaan met je bestelling dan volgen ze dat ook heel goed op.

B12

De B12-pilletjes zijn heel klein en zijn bovendien zuigtabletten. Daardoor kan je ze makkelijk innemen. B12 is sowieso het best als je het via je speeksel opneemt en niet via je maag, dus ideaal dat het zuigtabletten zijn.

Vitamine B12 van Fair Leaf (review)

Je ruikt meteen de aardbeien en de aardbeiensmaak proef je ook heel goed. Zelf ben ik meestal niet zo’n fan van fruitsmaakjes, maar deze vond ik nog meevallen. Mijn vriend die daar wel van houd vond deze erg lekker waardoor hij sneller geneigd is deze regelmatig in te nemen.

Green fit

Green fit is het grootste potje van de drie die wij getest hebben. De supplementen zijn ook het grootst. Die zijn iets moeilijker door te slikken dus voorzie een goed glas water. Deze wilden we graag testen omdat het geschikt is voor sporters en wij regelmatig (zeker mijn vriend) bewegen.

Green fit review

5-HTP

5-HTP is een nieuwe in hun assortiment. Ik heb er eerst wat meer info over moeten opzoeken aangezien het begrip 5-HTP nieuw voor me was. 

5-HTP van Fair Leaf

Doordat dit zorgt voor het in balans brengen van je serotine en melatonine hormonen was ik hier wel heel benieuwd naar. Deze zorgen er namelijk voor dat je je ’s ochtends fris wakker kan voelen en ’s avonds makkelijker in slaap kan vallen.

Er zitten 60 capsules in dus daar kom ik 2 maanden mee toe. Nu is het nog te vroeg natuurlijk om al te kunnen vertellen of dit effect heeft voor me. Supplementen werken uiteraard niet instant. Na het langer testen zal ik mijn ervaring met de 5-HTP van Fair Leaf verder updaten.

Ken je de supplementen van Fair Leaf al? Welke heb jij al gebruikt of wil je graag gaan gebruiken? Laat het zeker even weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu