Pasta op allerlei manieren…ik ben er nog steeds dol op. Niet in die mate dat ik het elke dag zou willen eten maar evengoed wordt hier toch 1 of 2 maal per week iets dergelijks op tafel gezet.
En met smaak verorberd 😉
Waar ik altijd verzot op ben geweest is de combinatie van pasta met kaas. En daarbij een heleboel groenten natuurlijk. Met name ricotta vond ik altijd heerlijk in een lasagne of cannelloni. Of in wat voor vorm dan ook eigenlijk haha!
Dus tja…sinds ik een prima vegan versie van ricotta had gemaakt, kon het niet lang duren voor die in een pasta verwerkt zou worden. Met dit als resultaat:
Oké, een originaliteitsprijs zal ik met dit recept niet winnen (gevulde pasta…goh). Maar in ieder geval wel een geslaagde vegan versie. Bovendien maalt niemand om originaliteit als het eten gewoon lekker is, toch?
Nog 1 ding: we krijgen regelmatig de vraag waar je vegan (lees ei-vrije) pasta kan kopen. Een vraag waar we eerlijk gezegd altijd een tikje verbaasd over zijn. De meeste pasta’s die je bij de supermarkt kan scoren, bestaan gewoon uit (tarwe)griesmeel en water. En als dat niet het geval is, staat er doorgaans ook een ei op de verpakking afgebeeld. Pakweg 70-80% van de pasta’s in de winkelrekken is dus gewoon vegan.
In ieder geval in de supermarkten die wij kennen 🙂
Uiteraard wel altijd het etiket checken voor de zekerheid. Maar verder kan het niet moeilijk zijn.
Vind je geen pastaschelpen of canneloni? Of gewoon geen zin in al te veel ‘opvulwerk’? Maak met dezelfde basisingredienten een simpele lasagne! Dun laagje saus op de bodem, dan een lasagnevel er vervolgens een laag ricotta met de oesterzwammen. Nog eens herhalen en huppa…de oven in en genieten 🙂
Bon appetit!
Voor de pasta en vulling:
Voor de tomatensaus:
Voor de pasta en vulling:
Voor de tomatensaus:
Voor de afwerking :
Tip: ook lekker…+/- 250 gram spinazie in je tomatensaus laten slinken. Hmmm.
Recept naar je hart? Zeker even delen dan! Of laat je reactie achter onderaan dit artikel.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Superrecept! Met succes ook al gemaakt voor niet-vegan vrienden.