Kruidenboter smaakt overal bij en is makkelijk zelf te maken. Dus ook in een plantaardige versie! Wij kennen hier vooral de Italiaanse variant (met bieslook en peterselie) maar experimenteer gerust met andere kruiden zoals munt, tijm, rozemarijn, marjolein, basilicum, lavendel, extra look, enz.

Bestrijk een stukje stokbrood met deze lekkernij of lepel een beetje op je gegrilde aardappel of groenten. Een beetje vegan barbecue kan niet zonder deze lekkernij!

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Kruidenboter maken
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Ingrediënten voor de kruidenboter

  • 250 gram sojamargarine (als je de kruidenboter wil verwarmen, gebruik je de best een variant die geschikt is voor ‘bakken & braden’).
  • 2 el versgesnipperde peterselie
  • 2 el versgesnipperde bieslook
  • 1 teentje knoflook – gepeld en geperst
  • versgemalen zwarte peper en (eventueel) zeezout
  • 1 fijngesnipperd sjalotje (optioneel)

Bereiding van de kruidenboter

  1. Breng de sojamargarine op kamertemperatuur. Meng vervolgens de kruiden, de knoflook en (optioneel) het sjalotje door de margarine. Kruid af naar smaak met peper en eventueel een vleugje zeezout (afhankelijk of je de margarine zelf al zout genoeg vindt).
  2. Schep de kruidenboter op een velletje plastic folie en draai er een ‘worst’ van. Leg minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
No Milky Way 2 - vegan lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Fan van kruidenboter? Laat hier onderaan je reactie achter!