Melting moments cookies (recept) – Koekjes om bij weg te smelten

Melting moments cookies recept vegan

Mijn dochter en ik kijken al jaren met heel veel plezier naar Master chef Australië. Wij nemen de afleveringen op en kijken er dan een paar achter elkaar. Op die manier gaan we er echt voor zitten en genieten we met iets lekkers binnen handbereik, van alle inspanningen van de kandidaten. In 1 van de afleveringen maakt deelnemer Julia een gevuld koekje “Melting moments”. (blijkt alweer uit 2012 te zijn)

Het recept werd al snel een favoriet van mijn dochter en overige familie. Het is gewoon een klein gebakje. Ondertussen eet mijn dochter al enige tijd plantaardig en toen zij afgelopen week op visite kwam, wilde ik haar verrassen met Vegan Melting moments en heb recept maar iets hoeven aanpassen.

Melting moments koekjes

Melting Moments recept

Ingrediënten biscuits

  • 60 gram poedersuiker
  • 60 gram custardpoeder
  • 180 gram boter op kamertemperatuur (ik heb Vegan roomboter van Flora gebruikt)
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 180 gram bloem

Ingrediënten vanille-botercrème

  • 100 gram boter op kamertemperatuur (ik heb Vegan roomboter van Flora gebruikt)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 125 gram poedersuiker

Ingrediënten frambozenjam

  • 250 gram frambozen
  • 125 gram geleisuiker (Wil je een zoetere jam, kan je de suiker verdubbelen. Jam is dan ook langer houdbaar)
  • 1 eetlepel citroensap

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Bereiding melting moments koekjes

Vanille botercrème

  • Meng de boter, suiker en vanille extract.
  • Klop dit met de mixer luchtig en totdat suiker goed is opgelost.

Frambozenjam

  • Maak de frambozen schoon. Indien diepvries kan je ze het beste iets laten ontdooien.
  • Doe de frambozen samen met de geleisuiker en het citroensap in een steelpannetje met dikke bodem.
  • Zet het vuur hoog en prak ondertussen de frambozen stuk met een vork.
  • Zodra het gaat koken zet je vuur zachter en laat de jam heel rustig ongeveer 5 minuten doorkoken.
  • Laat een klein beetje jam vallen op een schoteltje (dat even in vriezer heeft gelegen). Je ziet dan of de jam snel stolt. Zo niet, kook dan nog even door en herhaal deze stap.
  • Zodra de jam klaar is kan je dit in een gesteriliseerd potje gieten, deksel erop en vacuüm laten trekken en zo kan je deze enkele maanden bewaren. Als je deze hoeveelheid maakt, kan je ook gewoon in bakje in koelkast zetten. Het is namelijk zo op😊.

Biscuits

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Roer de boter zacht met de mixer. Voeg suiker en custardpoeder toe en meng dit geheel goed.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en meng door het botermengsel tot een zacht deeg.
  • Maak van dit deeg balletjes van 25 gram en druk deze iets plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop vervolgens een vork in de bloem en druk deze plat op het koekje zodat je een streepmotiefje in midden krijgt. Zorg dat de koekjes niet te dicht op elkaar liggen.
  • Bak de koekjes 16-18 minuten tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.
  • Spuit op 1 koekje een laagje vanille botercrème en op de andere een beetje jam en druk de koekjes voorzichtig op elkaar.
  • Alleen bij warm weer in de koelkast bewaren, maar haal ze wel op tijd uit de koeling om op kamertemperatuur te komen.

Tip: Wil je wat sneller klaar zijn, gebruik dan een kant-en-klare jam naar jouw smaak. 
Variaties: probeer het ook eens met lemon curd i.p.v. jam.

Lijken jou deze melting moments cookies ook zo heerlijk? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    vegan appelcake recept

    Vegan appelcake – basisrecept

    Of vegan gebak maken eenvoudig is? Nou..wel zodra je een goed recept hebt. Toen het ene na het andere (van internet geplukte) baksel mislukte, ben