Desserts

Meringues – Zonder ei

Het wonder van No Egg … heuse meringues. Dit recept staat, weliswaar in het engels, simpelweg op de achterkant van de verpakking. Ik heb het voor je vertaald (goh) en uitgeprobeerd. Lekker voor bij de koffie of een kopje thee!

Ingrediënten

  • 90 gram no egg (deze vind je o.a. hier)
  • 1/2 tl agar agar (ik gebruik deze)
  • 1 vanillestokje
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl ahorn- of agavesiroop

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
  2. Meng 90 gram No Egg met 1/2 tl agar agar in een kleine kom. Doe deze mix in een mengkom van de keukenmachine en voeg 250 ml koud water toe. Meng gedurende 5 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg daarna het merg van het vanillestokje en, eetlepel per eetlepel, 125 gr poedersuiker, 1 eetlepel bruine suiker en tot slot 1 theelepel ahorn- of agavestroop toe.
  4. Meng alles nog eens 5 minuten op hoge snelheid. Het schuim zal in volume toenemen. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  5. Lepel of spuit met een slagroomspuit de gewenst vorm op de bakplaat en bak de meringue gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven.
  6. Zet de oven af maar open hem niet. Laat de meringues verder uitdrogen in de warme oven tot ze helemaal zijn afgekoeld (kan dus even duren 😉

Je kan de meringues onmiddellijk verbruiken of enkele dagen opslaan in een luchtdicht afsluitbare doos.

Enkele belangrijke tips

Dit recept is goed voor behoorlijk wat meringues (heb ze niet geteld helaas). Voor het beste resultaat kan je het schuim beter niet te lang laten staan alvorens het in de oven te plaatsen. Gebruik het liefst 1 bakplaat per keer (of laat ze in het andere geval 3 uur bakken ipv 2)

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

Stijn De Kock

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

2 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

6 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

1 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago