Meringues – Zonder ei

Meringues zonder ei

Het wonder van No Egg … heuse meringues. Dit recept staat, weliswaar in het engels, simpelweg op de achterkant van de verpakking. Ik heb het voor je vertaald (goh) en uitgeprobeerd. Lekker voor bij de koffie of een kopje thee!

Meringues zonder ei

Ingrediënten

  • 90 gram no egg (deze vind je o.a. hier)
  • 1/2 tl agar agar (ik gebruik deze)
  • 1 vanillestokje
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl ahorn- of agavesiroop

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
  2. Meng 90 gram No Egg met 1/2 tl agar agar in een kleine kom. Doe deze mix in een mengkom van de keukenmachine en voeg 250 ml koud water toe. Meng gedurende 5 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg daarna het merg van het vanillestokje en, eetlepel per eetlepel, 125 gr poedersuiker, 1 eetlepel bruine suiker en tot slot 1 theelepel ahorn- of agavestroop toe.
  4. Meng alles nog eens 5 minuten op hoge snelheid. Het schuim zal in volume toenemen. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  5. Lepel of spuit met een slagroomspuit de gewenst vorm op de bakplaat en bak de meringue gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven.
  6. Zet de oven af maar open hem niet. Laat de meringues verder uitdrogen in de warme oven tot ze helemaal zijn afgekoeld (kan dus even duren 😉

Je kan de meringues onmiddellijk verbruiken of enkele dagen opslaan in een luchtdicht afsluitbare doos.

Enkele belangrijke tips

Dit recept is goed voor behoorlijk wat meringues (heb ze niet geteld helaas). Voor het beste resultaat kan je het schuim beter niet te lang laten staan alvorens het in de oven te plaatsen. Gebruik het liefst 1 bakplaat per keer (of laat ze in het andere geval 3 uur bakken ipv 2)

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    vegan appelcake recept

    Vegan appelcake – basisrecept

    Of vegan gebak maken eenvoudig is? Nou..wel zodra je een goed recept hebt. Toen het ene na het andere (van internet geplukte) baksel mislukte, ben

    Desserts met aquafaba veganistisch

    Desserts met aquafaba

    Aquafaba (a.k.a. het vocht uit een blik kikkererwten of bonen) is helemaal te gek! Je hoeft het alleen maar op te kloppen en je krijgt

    Chocolade pindasnoepjes

    Chocolade pindasnoepjes (recept)

    Chocolade en pinda zijn een fantastisch huwelijk. Deze combi vind ik echt zalig. Ik heb er dan ook chocolade pindasnoepjes van gemaakt. Het derde hoofdingrediënt

    vlot vegan bundel

    Vlot vegan

    Introductieaanbod