Geüpdatet op

Het wonder van No Egg…heuse meringues. Dit recept staat, weliswaar in het engels, simpelweg op de achterkant van de verpakking. Ik heb het voor je vertaald (goh) en uitgeprobeerd. Lekker voor bij de koffie of een kopje thee!

Ingrediënten

  • 90 gram no egg
  • 1/2 tl agar agar
  • 1 vanillestokje
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl ahorn- of agavesiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden
  2. Meng 90 gram No Egg met 1/2 tl agar agar in een kleine kom. Doe deze mix in een mengkom van de keukenmachine en voeg 250 ml koud water toe. Meng gedurende 5 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg daarna het merg van het vanillestokje en, eetlepel per eetlepel, 125 gr poedersuiker, 1 eetlepel bruine suiker en tot slot 1 theelepel ahorn- of agavestroop toe.
  4. Meng alles nog eens 5 minuten op hoge snelheid. Het schuim zal in volume toenemen. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  5. Lepel of spuit met een slagroomspuit de gewenst vorm op de bakplaat en bak de meringue gedurende 2 uur in de voorverwarmde oven.
  6. Zet de oven af maar open hem niet. Laat de meringues verder uitdrogen in de warme oven tot ze helemaal zijn afgekoeld (kan dus even duren 😉

Je kan de meringues onmiddellijk verbruiken of enkele dagen opslaan in een luchtdicht afsluitbare doos.

Enkele belangrijke tips

Dit recept is goed voor behoorlijk wat meringues (heb ze niet geteld helaas). Voor het beste resultaat kan je het schuim beter niet te lang laten staan alvorens het in de oven te plaatsen. Gebruik het liefst 1 bakplaat per keer (of laat ze in het andere geval 3 uur bakken ipv 2)

Meer desserts?

Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>