Mijn schoonmoeder verraste ons een aantal jaren geleden met een dessert met knalgroene peren, room en een bolletje ijs. Wow!!!
Ik was al verkocht voor ik een hap had genomen en dan bleek het nog lekker te zijn ook 🙂 Na die eerste hap was ook meteen duidelijk waar die groene kleur vandaan kwam; namelijk Pisang! Je kookt de peren simpelweg in die overbekende groene likeur, wat suiker…en klaar.
Easy, maar het resultaat is geweldig.
Aangezien ik al de godganse week met rode bieten in de weer ben, vroeg ik me af of ik deze truc opnieuw kon toepassen om knalrode peren te krijgen. Dat leek me op zich wel eenvoudig, maar de hamvraag was natuurlijk of het dan überhaupt te vreten zou zijn.
Slechts één manier om daar achter te komen…en jawel! 🙂
Ik heb deze geserveerd met het ‘klassieke’ bolletje ijs (soja dan), chocoladesaus en een toefje soja slagroom (Alpro). Voor 4 personen.
Extra: Soja vanille ijs (zie mijn boek Plantaardig IJsplezier) en opgeklopte soja slagroom
Je kan ook een saus maken van het kookvocht door het een beetje te binden. Ik heb daar te laat aan gedacht en een rode bietensaus leek me in eerste instantie ook niet zo lekker, maar ik moet zeggen dat het best bijzonder is (al weet ik nog niet helemaal wat ik er van moet denken ;).
Ik zou zeggen; probeer het eens, en plaats gerust je reactie(s) bij dit recept.
Ons boek No Milky Way met veganistische desserts en zoetigheden is momenteel te bestellen zonder verzendkost. Meer info >>
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
ik kook ze wel eens in vlierbessensap, met kaneel,gember, anijs etc Ook lekker !
Dat klinkt meer dan lekker zelfs :) Will do!
Ik ga het donderdag proberen 'vrije dag' en laat iets weten.
Perfect! Ik ben alvast benieuwd.