Soja

Soja is een boon en is dus ook een goeie bron van eiwitten.

Je hebt voor en tegenstaanders van soja. Maar is het allemaal zo zwartwit?

Je hebt hele pure vormen van soja, zoals miso, tofu, tempeh en daarnaast heb je bewerkte producten die soja bevatten. Deze laatste vorm is niet zo goed voor je gezondheid, maar zijn wel lekker. En vooral ook handig als je bepaalde maaltijden vegan wilt maken.

Soja bevat fyto-oestrogeen, een vrouwelijk hormoon. Dit is handig voor vrouwen in de menopauze die last hebben met hun eigen oestrogeen.

Maar als je alles gaat vervangen door soja, krijg je dat veel te veel binnen. Dit kan zorgen voor een ophoping van vetweefsel, de typisch vrouwelijke klachten op de buik, billen en bovenarmen. Dit wordt dan een visieuze cirkel omdat het vetweefsel meer fyto-oestrogeen gaat produceren en hierdoor meer vetweefsel gevormd wordt.

De goeie soja is de pure vorm. Je kiest ook best voor biologisch omdat de meeste soja en maïs genetisch gemanipuleerd zijn.

Veganist en soja-allergie, kan dat samen? Lees hier het blog >>

Sojabonen kopen >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Maca - wat is maca poeder?

  Wat is maca poeder?

  Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

  Aardpeer bereiden

  Aardpeer bereiden – zo doe je dat

  Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

  Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

  Artisjok

  Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu