Stamppot van snijbiet (vegan recept)

Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp.

Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en het leuke daarvan is dat het altijd afwachten is welke groenten er zijn. De groenten zijn biologisch en ook seizoensgebonden. Deze keer zag ik snijbiet (warmoes) liggen en nam deze samen met wat andere groenten mee.

Nu het weer wat druiliger werd kreeg ik zin in een lekker stamppot. Ik maak dat vaak met allerlei groenten en deze keer dus met de snijbiet.

Als ik een stamppot maak met bijvoorbeeld spinazie dan voeg ik bij het bereiden van de spinazie een scheutje sojaroom toe. Daarna mix ik alles voordat ik het meng met de aardappels. Dat heb ik deze keer bij de snijbiet niet gedaan. Door de stukjes snijbiet en aardappels heeft het wat meer bite.

Stamppot van snijbiet (vegan recept)

Recipe by Elke AertsCourse: Hoofdgerechten
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

 • 1,2 kg aardappelen

 • 1 ui

 • 1 bussel snijbiet

 • Scheutje ongezoete sojamelk (ik gebruik deze)

 • Nootmuskaat

 • Zout

Bereiding

 • Schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in blokjes. Verwijder de schil van de ui en snijd de ui in kleine blokjes. Snijdt de steel van de snijbiet in kleine blokjes en het blad in reepjes. Was de snijbiet en laat uitlekken.
 • Kook de aardappels met een snuifje zout tot ze gaar zijn. Giet de aardappels af en zet ze nog even terug op het vuur om het overtollige water te laten verdampen.
 • Verwarm ondertussen een beetje vetstof naar keuze in een wokpan. Bak hier de ui tot deze licht verkleurd. Voeg nu de snijbiet toe en meng met een (houten) lepel alles goed door elkaar. Zet het vuur een beetje minder en laat de groenten stoven tot ze gaar zijn. Om te testen prik je in een stukje van de steel.
 • Plet de aardappels met een aardappelstamper, giet er een scheutje sojamelk bij. Voeg de snijbiet toe en kruid af met nootmuskaat.

Notes

 • Varieer gerust in de verhouding tussen snijbiet en aardappels. Wij aten hier nog bloemkool bij,

Om nog wat extra groenten te hebben maakte ik bij deze stamppot nog een bloemkool klaar. De vegan fishsticks mochten op, dus dat paste er ook bij. Zelf at ik de stamppot van snijbiet met wat zelfgemaakte bruine saus en voor mijn vriend maakte ik er pepersaus bij. De recepten van beide sausjes vind je terug in ons ebook Vegan Sauzen.

Wat ook altijd lekker is bij een stamppot is seitan. Een lapje met saus, stoverij, vol-au-vent, zelfgemaakte balletjes,… noem maar op. Allemaal lekker 🙂 Hoe je seitan kan bereiden en deze recepten kan maken ontdek je in onze online cursus Koken met Seitan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu