Tja, die tajines … hoe krijg je er ooit genoeg van?
Bovendien heb je als voordeel dat je er zowat alles in kan verwerken; zoete aardappel, bonen, bloemkool, kikkererwten, aubergines, courgette, wortel, …
Zelfs minder voor de hand liggende groenten als spruitjes en witloof vormen allerminst een probleem.
Voor wat extra ‘bite’ kan je bijvoorbeeld ook seitan toevoegen. En dan bij (persoonlijke) voorkeur die van Maya!
Zo, ik heb er nu al honger van gekregen. Tijd voor het recept!!!
Inhoud
toon
Ingrediënten
Voor 1 grote tajine (2 personen)
- 1 (middelgrote) courgette – in grote stukken
- 1 pakje maya seitan fritti spicy
- 1 aubergine – in grote stukken
- 1 grote aardappel – in grote stukken
- 2 of 3 tomaten – in partjes
- 3 cm verse gember – geraspt
- 1 ui – in grote stukken
- 1 teentje look – gesnipperd
- 1 (royale) el tomatenpuree
- 1 mespuntje harissa (chilipeperpasta)
- ± 250 ml groentebouillon
- 2 el komijnpoeder
- 2 el kurkumapoeder
- 1 kaneelstokje
- 1 el korianderpoeder
- 2 kruidnagels – optioneel
- een handvol cashewnoten
- peper, zout en nootmuskaat – naar smaak
Bereiding
- Zet de tajine op een (niet extreem hoog) vuur en voeg 2 el olijfolie toe. Eenmaal voldoende verhit fruit je daarin de ui gedurende ± 3 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Verhit de groentebouillon in een pan of in de microgolfoven (gewoon warm, hoeft niet te koken)
- Doe de seitan fritti spicy en de aardappels erbij en deze bak opnieuw kort aan. Voeg de geraspte gember, harissa, tomatenpuree en alle kruiden (uitgezonderd peper, zout en nootmuskaat) toe en roer alles goed door elkaar. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen op een matig vuur.
- Doe de courgette en aubergine erbij en roer opnieuw flink door elkaar. Overgiet het geheel met de rest van de groentebouillon en plaats het deksel terug op de tajine.
- Laat de tajine zo’n 5-6 minuten verder sudderen. Controleer regelmatig of de groenten misschien al goed gaar zijn. De gaartijd is namelijk een beetje afhankelijk van welk type tajine je gebruikt.
- Kruid het gerecht af met peper, zout en nootmuskaat.
- Schik de partjes tomaat op het gerecht en bestrooi met de cashewnoten. Laat deze nog even meeverwarmen met het deksel erop
Serveer het gerecht meteen. In gezelschap van een portie couscous natuurlijk 😉