Tajine met seitan en groenten

Tajine met seitan en groenten

Tja, die tajines … hoe krijg je er ooit genoeg van?

Bovendien heb je als voordeel dat je er zowat alles in kan verwerken; zoete aardappel, bonen, bloemkool, kikkererwten, aubergines, courgette, wortel, …

Zelfs minder voor de hand liggende groenten als spruitjes en witloof vormen allerminst een probleem.

Voor wat extra ‘bite’ kan je bijvoorbeeld ook seitan toevoegen. En dan bij (persoonlijke) voorkeur die van Maya!

Zo, ik heb er nu al honger van gekregen. Tijd voor het recept!!!

Tajine met seitan en groenten

Ingrediënten

Voor 1 grote tajine (2 personen)

  • 1 (middelgrote) courgette – in grote stukken
  • 1 pakje maya seitan fritti spicy 
  • 1 aubergine – in grote stukken
  • 1 grote aardappel – in grote stukken
  • 2 of 3 tomaten – in partjes
  • 3 cm verse gember – geraspt
  • 1 ui –  in grote stukken
  • 1 teentje look – gesnipperd
  • 1 (royale) el tomatenpuree
  • 1 mespuntje harissa (chilipeperpasta)
  • ± 250 ml groentebouillon
  • 2 el komijnpoeder
  • 2 el kurkumapoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 kruidnagels – optioneel
  • een handvol cashewnoten
  • peper, zout en nootmuskaat – naar smaak

Tajine met seitan en groenten

Bereiding

  1. Zet de tajine op een (niet extreem hoog) vuur en voeg 2 el olijfolie toe. Eenmaal voldoende verhit fruit je daarin de ui gedurende ± 3 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  3. Verhit de groentebouillon in een pan of in de microgolfoven (gewoon warm, hoeft niet te koken)
  4. Doe de seitan fritti spicy en de aardappels erbij en deze bak opnieuw kort aan. Voeg de geraspte gember, harissa, tomatenpuree en alle kruiden (uitgezonderd peper, zout en nootmuskaat) toe en roer alles goed door elkaar. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen op een matig vuur.
  5. Doe de courgette en aubergine erbij en roer opnieuw flink door elkaar. Overgiet het geheel met de rest van de groentebouillon en plaats het deksel terug op de tajine.
  6. Laat de tajine zo’n 5-6 minuten verder sudderen. Controleer regelmatig of de groenten misschien al goed gaar zijn. De gaartijd is namelijk een beetje afhankelijk van welk type tajine je gebruikt.
  7. Kruid het gerecht af met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Schik de partjes tomaat op het gerecht en bestrooi met de cashewnoten. Laat deze nog even meeverwarmen met het deksel erop

Serveer het gerecht meteen. In gezelschap van een portie couscous natuurlijk 😉

vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en

    Vegan kaasbox voor de feestdagen

    Bestel nu deze exclusieve box.