Vegan paprikaroomsaus (recept)

Vegan paprikaroomsaus recept met gegrilde paprika

De geur van gegrilde paprika’s vind ik altijd heerlijk. Daarom alleen al maak ik deze saus zo graag. Je zou het net iets sneller kunnen maken als je de paprika’s niet grilt, maar dat gaat ten koste van de smaak.

Deze saus kan je over pasta doen en je hebt een snelle hap. Wil je het wat uitgebreider dan kan je er vegan kipstukjes of andere vlees- of visvervanger bij eten. Ook lekker om er veldsla of ruccola onder te doen, zonder mee te mixen. 

Ingrediënten voor de vegan paprikaroomsaus

  • 3 rode paprika’s (of 2 rode en een gele)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml plantaardige room
  • 150 ml water
  • 2 tl groentebouillonpoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • Verse basilicum

Bereiding van de paprikaroomsaus

  • Snijdt de paprika’s in de helft en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg ze op een bakplaat en schuif deze in de oven onder de grill tot ze zwart beginnen te zien. Geen paniek dat is goed. Enkel de pel is zwart, het vruchtvlees niet.
  • Snijd ondertussen de ui en knoflook in stukjes (het hoeft niet heel fijn gesneden te zijn).
  • Verwijder de zwarte schil van de paprika’s zodat ze helemaal gepeld zijn. Vaak wordt hier aangeraden om de paprika’s in een plastic zak te steken gedurende een tijdje en dan de paprika’s te pellen. Dit doe ik echter nooit. Als je ze zwart genoeg laat worden en je de pel er af doet als de paprika’s nog warm zijn, dan is dat zo gepiept. Snij de paprika’s in grove stukken.
  • Stoof de ui gedurende enkele minuten en voeg de knoflook toe. Voeg de stukken gegrilde paprika en het bouillonpoeder toe en zet het goed door elkaar. Laat nog een minuutje stoven.
  • Voeg de plantaardige room en het water toe en laat even pruttelen.
  • Mix de saus met de staafmixer. Kruid af met peper en optioneel nog een beetje zout.
  • Snipper er verse basilicum onder. Klaar is je saus. Deze kan je nu onder pasta mengen.

Optioneel: heb je het graag wat pittiger snijdt dan een halve rode peper in fijne stukjes en voeg deze toe op het moment dat je de knoflook toevoegd.
Ook lekker met wat geroosterde pijnboompitjes.

Meer sausjes, zowel warme als koude vind je in ons ebook Vegan Sauzen.

Smakelijk! Laat me zeker weten wat je van dit recept vindt. Dat kan onderaan deze pagina in een reactie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Pasta pesto recept - veganistisch

    Pasta pesto recept

    Pasta pesto, een mooie alliteratie, maar ook een lekker gerecht als je weinig tijd hebt om te koken 😉 Heb je dat wel eens dat