Deze stamppot van zoete aardappel is ideaal om de herfst in te luiden en is zeer verrassend van smaak. Als je ‘m niet tot de bodem uitlepelt eet ik mijn (vegan) schoenen op.
Toen we dit recept online plaatsten (2013) was zoete aardappel helemaal nog niet bekend. In de winkel bekeken ze je raar als je er achter vroeg. Ondertussen is er veel veranderd en is zoete aardappel populairder dan ooit. Je kan het in elke supermarkt wel op de kop tikken.
Bij deze stamppot met zoete aardappel en spinazie kan je een (zelfgemaakte) vegan burger eten of worstje, maar je kan er ook nog wat extra groenten bij eten. Het is maar net waar jij zin in hebt of wat je in huis hebt.
2
servings40
minutes1 kilo zoete aardappelen
4 lente-uitjes
2 rode uien
1 rode chilipeper – in heel kleine stukjes
150 gr spinazie
1 teentje look
100 ml sojaroom
1 tl agavestroop
3 el balsamico azijn
30 gr soja margarine
100 gr cashewnoten
1/2 tl komijn
1/4 tl kaneel
peper & zout
Meer eenvoudige vegan gerechten vind je in onze ebook bundel Vlot Vegan. In totaal 100 recepten zodat je genoeg variatie hebt om lekker vegan te eten.
Heb jij deze stamppot van zoete aardappel klaargemaakt? Lijkt dit je lekker om eens uit te proberen? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
hmm deze ga ik zeker eens proberen !!!