Vers ananassap maken

Ananassap maken - recept

Als je zelf ananassap gaat maken ben je zeker dat het lekker vers en dus ook gezonder is. Hoe je een ananas kan snijden, lees je hier. Zorg alvast dat je stukken ananas hebt.

Ananassap maken in de blender

 • 250 gram ananas 
 • 200 ml water (of minder als je dikker sap wilt.)
 • Optioneel: suiker of ander zoetmiddel

Doe de stukken ananas in een blender en voeg het water er aan toe. Zelf voeg ik er geen suiker of zoetmiddel aan toe. Ik heb het liever puurder, maar als jij dat liever zoeter wilt, kan je dat ook toevoegen. Blend tot een glad geheel.

Heb je graag puur sap zonder pulp, dan zeef je het ananassap.

Ananassap maken met de chufamix

Een andere manier om het sap te maken is zoals ik in mijn video deed: door middel van de chufamix. Je doet de stukken ananas en suiker in de chufamix en plaatst hierin je mixer. Zodra alles gemixt is, blijft het pulp achter in het binnenste gedeelte dat je er uit haalt. In de kan zit nu je ananassap.

Eigenlijk is dit gemaakt om plantaardige melk mee te maken, maar je kan er dus ook sapjes mee maken.

Ananassap maken met een sapcentrifuge

Heb je een sapcentrigfuge dan kan je deze gebruiken om ananassap mee te maken. Je hoeft hier geen water toe toevoegen want het wordt niet gemixt. Het sap wordt uit de ananas gehaald.

Ananassap gezond

Ananassap is erg gezond. Toch als je het zelf maakt, een ananas in blik of gezoet ananassap is uiteraard niet gezond. De bromelaïne die in ananas zit is goed voor de spijsvertering en door de antioxidanten is het goed voor je weerstand. Bovendien werkt het ontstekingsremmend.

Wil je graag ananassap drinken maar wil je het zelf niet maken dan kan je ook puur ananassap kopen.

Je kan ananassap puur drinken of gebruiken in een cocktail (Piña colada) of mocktail.

Drink jij graag ananassap? Laat het me weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

 1. Ananassap is heerlijk ! Ik maak het vaak (zonder zoetstof), en naast een goede antioxidant te zijn helpt versgemaakt ananassap ook mee aan verbranding van overtollige ongezonde vetten ; zeker als je graag (intensief) sport ! Het kan bij sommige mensen ook licht laxerend werken. Dus ideaal als je wat geconstipeerd bent.
  Beste groetjes.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  Proteïne koffie recept vegan

  Proteïne koffie (recept)

  Proteïne koffie is makkelijk te maken. Je kan kiezen voor een proteïne shake met koffiesmaakje, maar als je aan warme koffie proteïne poeder wilt toeven

  Mojito smoothie - avocado, kokosmelk, dadel, limoen, munt

  Mojito smoothie

  Een mojito is een lekkere cocktail, waar munt en limoen niet mogen ontbreken. Dus in deze alcoholvrije smoothie gebruiken we deze ingrediënten ook. Ingrediënten 1/2

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu