Geüpdatet op

Een heerlijk pittige soep met een bijzonder wortel! En dan heb ik het over de pastinaak, niet over z’n kleinere oranje broertje 😉

Pastinaak is een zogenaamde ‘vergeten groente’ maar ik heb werkelijk geen idee hoe dat zo gekomen is. Hij smaakt namelijk fantastisch; lekker zoet en zacht.

De pastinaak is qua smaak wel vrij dominant dus bij voorkeur te combineren met andere groenten. Zoals in deze verwarmende soep met aardappel, wortel, gember en koriander bijvoorbeeld.

Ideaal als voedzame lunch en ook nog eens mega-makkelijk te maken. In de volksmond noemen we dat een ‘toppertje’ 😉

wortel-pastinaaksoep

Ingrediënten voor de wortel-pastinaaksoep

  • 200 gram pastinaak – geschild en in grove stukken
  • 300 gram wortelen – geschild en in grove stukken
  • 1 aardappel – geschild en in kleine stukjes
  • 1 ui – geschild en in grove stukken
  • 2 cm gember – fijngehakt
  • 1 teentje knoflook – fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl koriander
  • 1 el verse koriander – gesnipperd
  • cayennepeper – naar smaak

Wortel met pastinaaksoepje

Bereiding van de wortel-pastinaaksoep

  1. Verhit wat olie in een pot en fruit daarin de ui. Voeg daarne de knoflook en gember toe en laat 1 minuut meebakken.
  2. Voeg de kurkuma en koriander toe en roer alles goed om.
  3. Doe de aardappel, wortel en pastinaak erbij. Roer goed om en laat zo’n 5 minuten meebakken op een matig vuur.
  4. Overgiet de groenten met de groentebouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen.
  5. Mix de soep en kruid af naar smaak met peper, zeezout en eventueel wat cayennepeper. Roer vlak voor het serveren de verse koriander door de soep en werk af met een vers blaadje koriander en eventueel een scheutje sojaroom.

Dit recept is afkomstig uit ons e-book ‘Vegan Ontbijt & Lunch’.

Vegan ontbijt en lunch

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►