Zoete aardappelblokjes uit de oven met broccoli, quinoa en tempeh

Zoete aardappel in de oven met broccoli, quinoa, tempeh ketjap en vegan yoghurtsaus

Ik houd van gerechten die snel klaar zijn. De laatste tijd ben ik veel dingen in de oven aan het steken. Ik vind dat makkelijker dan bakken in de pan of koken. Je moet het minder hard in de gaten houden want kan niet overkoken en om aan te branden moet je ook al gek doen.

Ideaal voor mij dus, omdat ik ondertussen iets anders kan doen. Bovendien kan je op deze manier het voorbereidende werk al op een ander moment doen. Alhoewel dat bij dit gerecht niet per se nodig is, want het is sowieso in een handomdraai klaar.

Ik wilde broccoli, zoete aardappel en quinoa. Ik zag dat mijn vriend tempeh ketjap had gekocht en vond dat wel geschikt om erbij te eten. Heb je die nu niet in huis kan je ook zelf tempeh bakken, er een scheut ketjap opdoen, wat water en vervolgens binden met een beetje maiszetmeel.

Check zeker ook eens de online tempeh workshop van collega-blogger Billy.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • Tempeh ketjap (Albert Heijn huismerk)
  • 1 broccoli
  • 400 gram zoete aardappel
  • Garam masala
  • Olijfolie
  • 150 gram drie kleuren quinoa
  • 1/4 pot vegan Griekse yoghurt (alpro) of andere plantaardige natuur yoghurt
  • Scheut sojaroom
  • 1/4 rode peper (of 1/2 als je het heel pittig wilt)
  • enkel blaadjes basilicum
  • 1 tl mosterdzaad

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Spoel de quinoa en kook deze volgens de instructies van de verpakking.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Doe ze in een ovenschotel en giet er een beetje olijfolie op. Strooi de garam masala erover en zet alles goed door elkaar zodat alle zoete aardappelblokjes van olie en kruiden voorzien zijn.
  • Plaatst de ovenschotel gedurende 15 à 20 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de blokjes). Halverwege schep je eens door de blokjes met een lepel.
  • Bereid ondertussen de saus. Snijdt de rode peper heel fijn en scheur de basilicum. Voeg beide toe aan de vegan yoghurt. Meng er de mosterdzaadjes onder en voeg naar smaak een scheut sojaroom toe.
  • In de laatste vijf minuten bak je de tempeh in een pan.

Vind jij het maken van vegan sausjes nog wel eens een uitdaging? Dan vindt je heel wat recepten in ons ebook Vegan Sauzen. Zowel koude als warme sausrecepten komen aan bod.

Ga jij dit gerecht maken of heb je het al gemaakt? Laat me dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

  1. Wat een leuk recept! Lijkt een beetje op een poke bowl.
    Die tempeh is lang geleden dat ik dat nog es gegeten heb, manlief maak ik er niet blij mee maar voor mezelf als lunch lijkt me ook erg lekker.

  2. afgedrukt, super bedankt,vraagje, die quornburgers en tenmpey, saiten,
    worsten enz…he je daar geen middeltje voor om die zo een beetje in ik weet niet wat te marineren, voor een andere smaak, ik marineer wel soms in tamari of room maar toch, er moeten er betere mogelijkheden zijn en ik ben ver van een chef kok, heel veel liefs en dankjewel, nomraal leef ik nogal aan de sobere kant, patat, groeten, diwkijsl busje voor een persoon en dan zo’n vegie ding daarbij, en dat ist meestal, lieve groetjes astrid

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu