Aardappel- en broccoliburgers

Aardappel broccoliburgers

Vers uit de bio-groentemand, deze verrukkelijke aardappel- en broccoliburgers! Om de gestoofde prei niet te vergeten…een heerlijke geur en dito smaak.

Het is bovendien een multifunctioneel gerechtje want deze burger kan perfect dienen als voorgerecht (met een slaatje erbij), hoofdgerecht of gewoon ‘fastfood style’ tussen een knapperig broodje met een paar plakjes tomaat, sla, ui en een beetje veganaise. Wel zijn ze niet altijd even makkelijk, want vallen nogal snel uit elkaar. Daarom; voorzichtig omdraaien en ze beter niet te groot kneden. Dat doet het ‘m wel.

Ingrediënten

  • 1/2 broccoli
  • 3 grote aardappelen
  • 1 stengel preiwit
  • 70 gr bloem
  • paar blaadjes basilicum
  • 3 tl No-egg (eivervanger)
  • paar takjes peterselie
  • Beetje muskaatnoot
  • Peper en zout
aardappel broccoli burger

Bereiding

  1. Snij de broccoli in roosjes, schil de steel van de broccoli en snij hem in kleine stukjes. Blancheer alles 5 minuutjes in een pot kokend water. Giet af maar bewaar het kookvocht. Spoel de roosjes (en de stukjes steel) af met ijskoud water. Laat goed uitlekken.
  2. Schil de aardappen en kook ze in het kookvocht gaar. Snij ondertussen de prei in kleine ringen en stoof deze in wat olie gaar.
  3. Prak de aardappelen en de broccoli fijn. Snipper de basilicum en peterselie fijn en voeg ze samen met de prei en de bloem aan het mengsel toe. Meng alles goed onder elkaar tot alle spoortjes bloem ‘Harry Potter Style’ verdwenen zijn:-)
  4. Meng 3 tl No-egg met 6 el sojamelk en roer dit flink door mekaar. Lepel het langzaam doorheen het aardappel/broccoli/prei mengsel
  5. Kruid de massa met peper, zout en een beetje muskaatnoot
  6. Bestuif je werkblad met wat bloem en maak platte burgers van de puree (± 7 cm doorsnede en ± 1,5 cm hoog). Wentel de burgers door de bloem
  7. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten bruin

Zelf hebben we ze verorberd met een wat sla, tomaat (inderdaad nogal cliché:-) en een slaatje van schijfjes rauwe champignon met een dressing van olijfolie, citroen, mosterd en verse dille. Maar deze burgers kan je met eender wat serveren.

Kook, bijt en smelt! Laat me zeker jullie reacties weten.

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

3 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer

    Verse frieten in de airfryer zijn gezonder dan in de friteuse en lekkerder dan diepvriesfriet. Je denkt misschien dat dit veel extra werk is, je

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu