Geüpdatet op

Nog meer klassiekers…aardappelen in de oven met een vulling van roomkaas. De plantaardige versie weliswaar. Makkelijk te maken, supperlekker en past overal bij. De ‘roomkaas’ is van het merk Bute Island.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een pot water en kook daarin de ongeschilde aardappelen gedurende 10 minuten. Giet af en prik met een mes een paar gaatje in de aardappelen. Neem een groot (of afzonderlijke) vel aluminiumfolie en druppel er wat olijfolie op. Verdeel ook de geperste knoflook over de folie. Pak de aardappelen in en gaar ze gedurende 40-45 minuten in de oven. Prik met een mes om te controleren of ze gaar zijn.
  3. Snipper de ui en meng die onder de roomkaas. Bestrooi met paprikapoeder en kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Haal de aardappelen uit de oven, open de pakjes en maak een inkeping in elke aardappel. Vul de holte met de roomkaas. Serveer de aardappelen direct.

Wat mij betreft past dit gerecht erg goed bij deze gebakken spruitjes met walnoten. En eventueel wat seitanstoverij.

 

[phxoptin id=1498211942]