Geüpdatet op

Vaak krijg ik de vraag wat je zoal met MyEy kan doen. Dus hier een recept voor een lekkere groentetaart. Het leuke aan groetetaarten is dat je hierin restjes kan gebruiken. Dit recept is met prei en aardpeer, maar je kan ook andere groeten gebruiken, neem dan eventueel wel andere kruiden.

No Milky Way 2 - vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 preiwit fijngesneden (ca 200 gram)
  • 2 aardperen in blokjes (ca 200 gram)
  • nootmuskaat
  • zeezout
  • peper
  • 1 el MyEy VollEy
  • 1 tl MyEy EiGeel
  • 200 gram water
  • 20 gram plantaardige boter
  • 20 gram bloem
  • Quichedeeg 250 gram

Bereiding Quiche

Stoof de ui en voeg er dan het preiwit en aardpeer aan toe. Voeg nootmuskaat, peper en zeezout toe en stoof tot de groenten beetgaar zijn.

Roer VollEy, EiGeel en het water door elkaar.

Maak een roux van boter en bloem. Laat afkoelen en voeg het mengsel met MyEy toe. Gebruik een klopper en klop het goed door zodat er geen klonters van de roux overblijven.

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►

Gebruik ofwel gekocht vegen quichedeeg of bladerdeeg ofwel zelfgemaakt.

Zelfgemaakt deeg

>> Check hier het recept voor het deeg

Leg het deeg op een met bloem bestuift werkblad. Duw het met je handen plat.

Leg hierop een bakpapier om plakken te voorkomen. Rol het deeg uit met een deegrol of fles.

Zorg er voor dat deeg een stuk groter is dan je bakvorm. Indien net te klein, kan je terug uitrollen tot de diameter groter wordt, of indien minder geduld (zoals ik ;)) kan je de randen die te ver komen eraf snijden en plakken op de plaatsen waar je te kort komt.

Bekleed een bakvorm met het deeg. (bij zelfgemaakt deeg plaats vorm met deeg nog een 5-tal minuten in de diepvries)

 

Prik er met een vork enkele gaatjes in. Leg bakpapier op het deeg en vul volledig met gedroogde bonen. Wij hebben een pot staan met deze bonen die we steeds opnieuw kunnen gebruiken. De bonen houden het deeg omlaag zodat er geen blazen in komen.

Bak 5 min op 200 graden Celsius. Doe de bonen er af en bak nog 2 minuten zodat de onderkant niet te plat is.

Laat een beetje afkoelen.

Doe nu de groenten op het voorgebakken deeg. Giet hierover het eimengsel.

Bak 10-12 minuten op 200 graden.

De groentequiche kan warm of koud gegeten worden. Lekker met een salade.

Tip: Gebruik je paprika, aubergines, courgette,… dus een mediterraanse quiche? Gebruik dan basilicum, rozemarijn, oregano i.p.v. nootmuskaat.

Vegan ontbijt en lunch
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Vegan ontbijt & lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons ebook met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Meer info ►