Wat is MyEy en hoe gebruik je het?

Myey Wat is het en hoe gebruik je het?

MyEy is een vervanger voor eieren en verkrijgbaar in 3 versies: Volley (heel ei), EyGeel, EyWit. Het is bovendien biologisch.

Niet alleen veganisten zijn op zoek naar eivervangers, maar meer en meer mensen ook om gezondheidsredenen of door allergieën. Voor het Oostenrijkse MyEy is het belangrijk dat de bakprestatie, consistentie, kleur en karakteristieke smaak van het ei behouden worden, maar dan met volledige plantaardige bestanddelen.

Smaakt MyEy zoals een kippenei?

Het hoofdbestanddeel van MyEy is maïszetmeel. Aangezien kippen meestal ook maïs te eten krijgen, zit daarin al een grote overeenkomst van smaak. Bovendien bevat MyEy ook zwart zout (kala namak) wat sowieso een typische eismaak en -geur heeft.

Hoe bewaar je MyEy?

Een gemaakt “ei” kan je 3 dagen bewaren in de koelkast. Gebruik koud water, roer MyEy met het water en bewaar vervolgens koel.

De potjes MyEy (nog niet bereid) kan je voor EiWit en Volley bewaren waar je wil, maar voor EyGeel kan je best een koele plaats zoeken door het natuurlijke vetgehalte.

De 3 varianten

VollEy – ei vervanger

  • Is opklopbaar
  • Volledige eieren vervangen
  • Universeel bruikbaar voor het bakken zonder eieren.
  • Voor sauzen, crèmes, gebak , beslag en nog veel meer
  • vervangt 24 eieren
  • 1 ei (50 gr) = 8,3 gram volley + 41,7 ml water

Eivervanger - MyEy VollEy

 

EyGeel – eidooier vervanger

  • Niet opklapbaar
  • vervanger voor een eidooier
  • Levendig van kleur en sterke smaak
  • Kan je gebruiken voor het maken van een spiegelei (in combinatie met Eywit)
  • ideaal voor noedels, broodjes, sauzen,…
  • Vervangt het eigeel van 60 eieren
  • 1 eigeel (20 gr) = 3,3 gram eygeel + 16,7 ml water

Eigeel eidooier vervanger - EyGeel

EyWit – eiwit vervanger

  • opklopbaar
  • eiwit met volume en flexibiliteit
  • Geschikt voor gebak, schuim merengue, soufflés, rolbiscuit,…
  • Vervangt het eiwit van 40 eieren
  • 1 eiwit (30 gr) = 5 gram eywit + 25 ml water

Eiwit vervanger - MyEy EiWit

Recepten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

4 reacties

    1. Dag Jo, afgaande op het recept moet je de eiwitten en eigelen scheiden. In dat geval heb je dus zowel EyGeel als EyWit nodig. VollEy kan je echter ook gewoon opkloppen dus je kan je afvragen of het recept wel zo letterlijk moet opgevolgd worden. Kortom: ik zou het met – vooraf opgeklopte – VollEy proberen. Geen 100% zekerheid maar wie niet waagt niet wint 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties