MyEy is een vervanger voor eieren en verkrijgbaar in 3 versies: Volley (heel ei), EyGeel, EyWit. Het is bovendien biologisch.
Niet alleen veganisten zijn op zoek naar eivervangers, maar meer en meer mensen ook om gezondheidsredenen of door allergieën. Voor het Oostenrijkse MyEy is het belangrijk dat de bakprestatie, consistentie, kleur en karakteristieke smaak van het ei behouden worden, maar dan met volledige plantaardige bestanddelen.
Smaakt MyEy zoals een kippenei?
Het hoofdbestanddeel van MyEy is maïszetmeel. Aangezien kippen meestal ook maïs te eten krijgen, zit daarin al een grote overeenkomst van smaak. Bovendien bevat MyEy ook zwart zout (kala namak) wat sowieso een typische eismaak en -geur heeft.
Hoe bewaar je MyEy?
Een gemaakt “ei” kan je 3 dagen bewaren in de koelkast. Gebruik koud water, roer MyEy met het water en bewaar vervolgens koel.
De potjes MyEy (nog niet bereid) kan je voor EiWit en Volley bewaren waar je wil, maar voor EyGeel kan je best een koele plaats zoeken door het natuurlijke vetgehalte.
De 3 varianten
VollEy – ei vervanger
- Is opklopbaar
- Volledige eieren vervangen
- Universeel bruikbaar voor het bakken zonder eieren.
- Voor sauzen, crèmes, gebak , beslag en nog veel meer
- vervangt 24 eieren
- 1 ei (50 gr) = 8,3 gram volley + 41,7 ml water
EyGeel – eidooier vervanger
- Niet opklapbaar
- vervanger voor een eidooier
- Levendig van kleur en sterke smaak
- Kan je gebruiken voor het maken van een spiegelei (in combinatie met Eywit)
- ideaal voor noedels, broodjes, sauzen,…
- Vervangt het eigeel van 60 eieren
- 1 eigeel (20 gr) = 3,3 gram eygeel + 16,7 ml water
EyWit – eiwit vervanger
- opklopbaar
- eiwit met volume en flexibiliteit
- Geschikt voor gebak, schuim merengue, soufflés, rolbiscuit,…
- Vervangt het eiwit van 40 eieren
- 1 eiwit (30 gr) = 5 gram eywit + 25 ml water
4 reacties
beste, kan ik met EyGeel ook béarnaise saus maken of is diet niet mogelijk?
Top deze uitvindingen
Kan ik in dit recept het eigeel of volledig ei vervangen door EyGeel of VollEy?http://www.primallyinspired.com/pumpkin-souffle-grain-dairy-nut-free/
Dag Jo, afgaande op het recept moet je de eiwitten en eigelen scheiden. In dat geval heb je dus zowel EyGeel als EyWit nodig. VollEy kan je echter ook gewoon opkloppen dus je kan je afvragen of het recept wel zo letterlijk moet opgevolgd worden. Kortom: ik zou het met – vooraf opgeklopte – VollEy proberen. Geen 100% zekerheid maar wie niet waagt niet wint 🙂