Wat is MyEy en hoe gebruik je het?

Myey Wat is het en hoe gebruik je het?

MyEy is een vervanger voor eieren en verkrijgbaar in 3 versies: Volley (heel ei), EyGeel, EyWit. Het is bovendien biologisch.

Niet alleen veganisten zijn op zoek naar eivervangers, maar meer en meer mensen ook om gezondheidsredenen of door allergieën. Voor het Oostenrijkse MyEy is het belangrijk dat de bakprestatie, consistentie, kleur en karakteristieke smaak van het ei behouden worden, maar dan met volledige plantaardige bestanddelen.

Smaakt MyEy zoals een kippenei?

Het hoofdbestanddeel van MyEy is maïszetmeel. Aangezien kippen meestal ook maïs te eten krijgen, zit daarin al een grote overeenkomst van smaak. Bovendien bevat MyEy ook zwart zout (kala namak) wat sowieso een typische eismaak en -geur heeft.

Hoe bewaar je MyEy?

Een gemaakt “ei” kan je 3 dagen bewaren in de koelkast. Gebruik koud water, roer MyEy met het water en bewaar vervolgens koel.

De potjes MyEy (nog niet bereid) kan je voor EiWit en Volley bewaren waar je wil, maar voor EyGeel kan je best een koele plaats zoeken door het natuurlijke vetgehalte.

De 3 varianten

VollEy – ei vervanger

  • Is opklopbaar
  • Volledige eieren vervangen
  • Universeel bruikbaar voor het bakken zonder eieren.
  • Voor sauzen, crèmes, gebak , beslag en nog veel meer
  • vervangt 24 eieren
  • 1 ei (50 gr) = 8,3 gram volley + 41,7 ml water

Eivervanger - MyEy VollEy

EyGeel – eidooier vervanger

  • Niet opklapbaar
  • vervanger voor een eidooier
  • Levendig van kleur en sterke smaak
  • Kan je gebruiken voor het maken van een spiegelei (in combinatie met Eywit)
  • ideaal voor noedels, broodjes, sauzen,…
  • Vervangt het eigeel van 60 eieren
  • 1 eigeel (20 gr) = 3,3 gram eygeel + 16,7 ml water

Eigeel eidooier vervanger - EyGeel

EyWit – eiwit vervanger

  • opklopbaar
  • eiwit met volume en flexibiliteit
  • Geschikt voor gebak, schuim merengue, soufflés, rolbiscuit,…
  • Vervangt het eiwit van 40 eieren
  • 1 eiwit (30 gr) = 5 gram eywit + 25 ml water

Eiwit vervanger - MyEy EiWit

Recepten

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

4 reacties

    1. Dag Jo, afgaande op het recept moet je de eiwitten en eigelen scheiden. In dat geval heb je dus zowel EyGeel als EyWit nodig. VollEy kan je echter ook gewoon opkloppen dus je kan je afvragen of het recept wel zo letterlijk moet opgevolgd worden. Kortom: ik zou het met – vooraf opgeklopte – VollEy proberen. Geen 100% zekerheid maar wie niet waagt niet wint 🙂

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Maca - wat is maca poeder?

    Wat is maca poeder?

    Maca is een plant die groeit in Peru (Andesgebergte). De wortel wordt hiervan gebruikt als superfood en je ziet het meestal als een geel poeder.

    Aardpeer bereiden

    Aardpeer bereiden – zo doe je dat

    Aardperen, het is niet voor iedereen zo’n evidente groente, redelijk onbekend. Ze horen dan ook bij de vergeten groenten. Maar al deze vergeten groenten hebben

    Artisjok - wat is het en hoe kook je het?

    Artisjok

    Wat zijn artisjokken? Artisjok is een plant die nauw verwant is aan de distel en vooral voorkomt in het Mediterrane gebied. Ze worden verkocht en