Eén van de betere experimenten wil ik je niet onthouden. Een tajine met witlof (jaja), zoete- en gewone aardappel en – geen echte – kipstukjes.
Het in tajines vaak verkozen lamsvlees ging me vroeger al een paar bruggen te ver. Kip daarentegen vond ik altijd erg lekker en daar had ik destijds minder morele problemen mee. Anno 2013 treft de steeds gewetensvollere vleesliefhebber het gelukkig met de kipstukjes van (daar is ie weer) de vegetarische slager. Ik heb ze ook nog eens gemarineerd voor een extra lekker effect. Opgelet: maak de marinade minstens een paar uur op voorhand. Liefst zelfs de dag ervoor.
Je kan ze ook gewoon weglaten natuurlijk, maar dan moet je misschien wel wat extra bijkruiden.
Laat het je smaken!
Voor 1 persoon (1 tajine)
Voor de marinade met vegan kipstukjes:
* Met goeie songtitel bedoel ik ‘het bittere hart’, niet ‘halveer het witlof’:-)
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Wow echt enorm lekker, je keuken ruikt er ook heerlijk naar als het staat te stoven. Ik vond 'm helemaal niet te pittig. Tajine heb ik niet dus in de gietijzeren pan gemaakt. Wel sterk de vraag of dit echt maar voor 1 persoon is? 200 gram "kip"! Ik heb 160 gram gepakt en verder met ongeveer dezelfde hoeveelheden met twee man ervan gegeten.
Het is een oud recept dus weet het niet precies. Het lijkt me een foutje te zijn en inderdaad voor 2 personen.
Ik heb dit vorige week gemaakt voor een potluck en het viel erg in de smaak. Iedereen vond het superlekker!
Bedankt voor de blogpost ! Ik heb het receptje uitgeprobeerd.
Voor mij was het wel vééél te pikant, volgende keer véél minder cayennepeper dus ;) Sowieso kan ik niet goed tegen pikant eten.
Ik zou er ook meer "beet" insteken, nu was het enkel vegetarische kipstukjes en de aardappel die dit wat gaven aan het recept.
Ja, waarschijnlijk is die 1/4 tl cayenne in de marinade wel genoeg. Mijn vrouw durft ook wel eens klagen als ze na een hap vuur spuwt :) Slechte eigenschap van me, dat pikant.
Heb je geen zoete aardappels gebruikt? Samen met de aardappel en de 'kip' zou dat toch 'beet' genoeg moeten zijn. Enfin, vind ik dan.