Geüpdatet op

Snoeprepen zijn forever!

Als er in het leven één zekerheid is…dan zijn het vast de snoeprepen!

Ik ben van de generatie die de grote namen uit de ‘snoeprepenwereld’ per kilo naar binnen heeft gewerkt en volgens mij is er tegenwoordig wat dat betreft nog niets veranderd. Ik kom ze in elk geval nog steeds tegen in elke supermarkt en tankstation, en in automaten overal in de Benelux.

Uitgezonderd Twix (deze oude zak weet nog dat dat vroeger ‘Raider’ heette) zijn zelfs de namen hetzelfde gebleven. Mars, (No?)Milky-Way, Lion, Nuts, Snickers,…en Bounty!

Bounty – vegan style

Aangezien we toch volop met kokos aan het experimenteren zijn is die laatste reep het meest relevant om te gaan ‘veganiseren’. De originele versie bevat magere melkpoeder, lactose (duh), botervet en weipoeder, dus voor de veganist zijn die – net als vrijwel al die andere snoeprepen – verloren.

Maar niet heus 😉

Hierbij mijn 100% plantaardige versie van deze legendarische snoepreep. Geniet…maar eet ze met mate (wat makkelijker gezegd is dan gedaan). Het recept is goed voor ± 8 repen. Ongeveer zo groot als de originelen.

Ik kan niet wachten om ook met die andere merken aan de slag te gaan 🙂

No milky way - vegan desserts
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

No Milky Way - vegan desserts

Zelf vegan dessertjes op tafel toveren? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. Ook ideaal om als cadeau te geven 🙂 

ingrediënten

  • 250 gram vers geraspte of gedroogde kokos
  • 210 ml kokosmelk
  • 35 gram kokosbloesemsuiker of ongeraffineerde rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 gram agar agar
  • 300 gram vegan fondant chocolade (pellets of grof gehakt)

Extra benodigdheden: twee (soja)botervlootjes van 200 gram, een rooster (bv. ovenrooster) en een grote schaal.

Voorzie wel dat die 2 laatsten in de koelkast passen!

Vegan bounty recept
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Bereiding

  1. Verwarm de kokosmelk, suiker en vanillesuiker op een laag vuur en roer tot de suikers volledig zijn opgenomen.
  2. Doe de kokosrasp of gedroogde kokos erbij en roer flink door elkaar.
  3. Zet het vuur hoger en doe de agar agar erbij. Laat onder voortdurend roeren 1 minuut doorkoken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Schep het afgekoelde mengsel in de twee licht ingevette botervlootjes en laat verder afkoelen in de koelkast tot het voldoende gestold is (mogelijk al na 30 minuten)
  6. Smelt de chocolade au bain marie tot deze flink vloeibaar is.
  7. Ontvorm de vulling uit de botervlootjes en snij het in gelijke repen. Leg de repen op een rooster en plaats daaronder een grote schaal om de overtollige chocolade op te vangen.
  8. Overgiet de repen (langzaam maar met een vloeiende beweging) royaal met de chocolade maar probeer een beetje chocolade over te houden. Laat even uitharden en plaats ze opnieuw in de koelkast gedurende 30 minuten.
  9. Haal de repen uit de koelkast en draai ze om. Smelt de chocolade opnieuw en maak de repen dicht. Maak eventueel gebruik van een spateltje.
  10. Plaats je toekomstige zoete snack wederom in de koelkast en probeer te wachten tot alle chocolade hard is.
  11. Val aan! En deel ze eventueel met je naasten 😉

Vulling van de kokosreep
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Chocolade over de bounty
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

vegan bounty maken
  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Meer desserts?

>> Check ons kookboek No Milky Way