Category: Ingrediënt

Kruiden en specerijen

Een goed gerecht kan niet zonder kruiden. Groenten zijn op zich natuurlijk al lekker, als je ze helemaal tot hun recht wil laten komen dan

Lees verder »

Zout

Zout is zowat de meest gebruikte smaakmaker in de keuken. Gebruik best zeezout i.p.v. standaard tafelzout. Dit laatste is geraffineerd en daardoor zijn belangrijke voedingsstoffen

Lees verder »

Tijm

Tijm is een keukenkruid. Je kan gedroogde tijm gebruiken of verse takjes tijm. Als je takjes gebruikt rits je simpelweg de blaadjes van het steeltje

Lees verder »

Sojasaus

Sojasaus (Shoyu, Tamari, Ketjap, …): is een veelgebruikte  smaakmaker in de keuken. Er zijn feitelijk duizenden verschillende variaties sojasaus met elk hun eigen karakter (en naam).

Lees verder »

Saffraan

Saffraan is zowat het duurste kruid ooit. Het is afkomstig van de saffraankrokus. Elke krokus heeft 3 rode stampers die handmatig moeten verwijderd worden dus dat verklaard

Lees verder »

Rozemarijn

Rozemarijn is een kruid dat je in gedroogde vorm kan kopen, maar is ook mooi als struik in je tuin. Ideaal in groentestoofschotels, tomatensoep en -saus,

Lees verder »

Ras el Hanout

Ras el Hanout is een Marokkaanse kruidenmengeling met kardemom, kruidnagel, kaneel, paprika, koriander, komijn, folie, nootmuskaat, peper, kurkuma. Ideaal in een tajinegerecht. Ras el hanout kopen

Lees verder »

Provençaalse kruiden

Provençaalse kruiden zijn een klassieke Franse kruidenmengeling met o.a. rozemarijn, marjolein, tijm, … Ideaal voor stoofpotjes, marinades,… Provincaalse kruiden kopen >>

Lees verder »

Peterselie

Peterselie is een keukenkruid dat meestal vers wordt gebruikt. Je kan het makkelijk zelf kweken of in potjes kopen in de supermarkt. Peterselie is in

Lees verder »

Paprikapoeder

Paprikapoeder is een keukenkruid dat ideaal is in Italiaanse en Mexicaanse gerechten, tomatengerechten, soep, … Paprikapoeder heeft ook een mooie rode kleur en kan je

Lees verder »

Oregano

Oregano is een keukenkruid dat meestal gebruikt wordt in Italiaanse gerechten zoals spaghettisaus, bij pizza en op focaccia (Italiaans brood). Is echter ook zeer geschikt

Lees verder »

Nootmuskaat

Nootmuskaat of muskaatnoot kan je in poeder kopen, of als een hele noot. De noot ga je dan zelf raspen (of malen) en levert je qua

Lees verder »