Category: Ingrediënt

Arame

Bij aankoop ziet aramé eruit als fijne (bruin)zwarte sliertjes/draadjes. Bij de oogst is het een groot blad, dat 7u gekookt versneden en gedroogd wordt. Om

Lees verder »

Hijiki

Hijiki is een bruinzwart Japans zeewier dat verschillende schrijfwijzen kent: hijiki, iziki of hiziki. Het is een zeegras dat op rotsige landtongen en uitlopers van de

Lees verder »

Zeekraal

Zeekraal (Salicornia europaea) is een vetplantachtig plantje, met grijsgroene, dikvlezig en cilindervormige stengels die later in het jaar rood aanlopen. Zeekraal is geen zeewiersoort, maar

Lees verder »

Tahin sesampasta

Tahin of tahini wordt ook sesampasta genoemd. Het is een smeuïge pasta van fijngemalen, (op een lage temperatuur) geroosterde sesamzaadjes. Het lijkt op notenpasta en

Lees verder »
gelatine
Ingrediënt

Wat is gelatine?

Een tikje naïef ben ik er altijd van uitgegaan dat iedereen wel weet wat gelatine precies is en waar het exact vandaan komt. Uit de

Lees verder »

Soja

Soja is een boon en is dus ook een goeie bron van eiwitten. Je hebt voor en tegenstaanders van soja. Maar is het allemaal zo

Lees verder »
Tempeh
Ingrediënt

Tempeh

Tempeh of tempé is een oeroude en plantaardige eiwitbron op basis van soja. Tempeh wordt verkregen door fermentatie van de gele sojaboon onder invloed van

Lees verder »

Maïszetmeel

Maïszetmeel is een bindmiddel om sauzen te binden waardoor ze wat dikker en voller worden. Maïzena is zowat de bekendste. Maïszetmeel kopen >>

Lees verder »

Bieslook

Bieslook is een kruid om je gerechten op smaak te brengen. In de winter gebruiken we gedroogde bieslook, in de zomer hebben we verse uit

Lees verder »

Basilicum

Basilicum is een kruid dat je gedroogd kan kopen, maar is vers natuurlijk het lekkerst. Basilicum wordt niet voor niets ook koningskruid genoemd want het

Lees verder »
kiemen
Ingrediënt

Kiemen

Kiemen (of scheuten) is de eerste stap tussen zaadje of peulvrucht en een volwaardige plant. Uit het zaadje komt het kopje alvast even piepen. Ze

Lees verder »