Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Gepubliceerd op:

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken op orde is, hoe lekkerder en uitgebreider recepten jij kan maken. Heb jij bijvoorbeeld al een inductie kookplaat? Deze vier dingen heeft iedere fanatieke thuiskok keihard nodig!

Inductiekookplaat

Koken op inductie heeft de toekomst. Niet alleen is een inductiekookplaat gasvrij, wat het beter maakt voor het milieu en voor je portemonnee. Koken op inductie is ook nog eens veiliger (want geen vlammen en de kookzones worden minder heet), sneller en een inductieplaat is gemakkelijk schoon te houden.

Inductiekookplaten zijn helaas niet goedkoop. Doe daarom goed vooronderzoek door inductieplaten met elkaar te vergelijken. Zo kom je bijvoorbeeld tot de beste inductie kookplaat 80 cm.

Inbouw afzuiging

Als je aan het koken bent heb je goede afzuiging nodig. Zo blijft de geur van je eten niet in de keuken hangen en voorkom je bovendien dat de rookmelder de hele tijd afgaat. De meeste mensen hebben een gewone afzuigkap boven het fornuis hangen, maar afzuigkappen zijn eigenlijk maar lelijke dingen.

Wat dacht je van een ingebouwde afzuigkap in een keukenkastje boven je fornuis? Dat ziet er een stuk stijlvoller uit! Het is wel even een klus, maar een fanatieke kok kookt natuurlijk het liefst in een fraaie keuken.

Een losse vriezer

Maak jij nog steeds gebruik van de onderste twee vrieslaatjes in je koelkast? Doe jezelf een plezier en koop een losse vriezer. In het kader van zo min mogelijk verspilling wil je als fanatieke thuiskok natuurlijk zoveel mogelijk restjes kunnen bewaren.

Bovendien biedt een grote vriezer ook de mogelijkheid om meer ingrediënten te bewaren. Wist je bijvoorbeeld dat je veel verse kruiden gewoon kan invriezen? Na ontdooien zijn ze in warme gerechten nog prima te gebruiken.

Een stoomoven

Een stoomoven is niet heel gebruikelijk, maar kan wel het ultieme gadget zijn voor de fanatieke kok. Stoomovens maken gebruik van stoom om je eten te bereiden en hier zitten enkele voordelen aan.

Ten eerste kun je met een stoomoven heel precies de temperatuur van je eten reguleren. Daarbij komt dat er bij het stomen van eten weinig geur vrijkomt, waardoor je keuken niet nog uren in een etenslucht hangt.

Ten slotte heb je in een stoomoven amper vet nodig om jouw eten lekker te kunnen bereiden. Als je altijd bezig bent met op gewicht blijven is een stoomoven dus ideaal.

Plaats een reactie