Een heerlijk pittige soep met een bijzonder wortel! En dan heb ik het over de pastinaak, niet over z’n kleinere oranje broertje 😉
Pastinaak is een zogenaamde ‘vergeten groente’ maar ik heb werkelijk geen idee hoe dat zo gekomen is. Hij smaakt namelijk fantastisch; lekker zoet en zacht.
De pastinaak is qua smaak wel vrij dominant dus bij voorkeur te combineren met andere groenten. Zoals in deze verwarmende soep met aardappel, wortel, gember en koriander bijvoorbeeld.
Ideaal als voedzame lunch en ook nog eens mega-makkelijk te maken. In de volksmond noemen we dat een ’toppertje’ 😉
Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…
Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…
Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…
Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…
Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…
Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…
View Comments
Lekker recept, ga ik vaker maken!
Welke olie gebruik je voor het Stoven?
Zelf gebruik ik altijd olijfolie of kokosolie.
GEZOND EN LEKKER
In de bereidingswijze staat dat er aardappel in moet, maar bij benodigdheden staat deze niet vermeld. Hoeveel aardappel gaat er in dit recept?
1 aardappel. Groot of klein weet ik alleen niet. Waarschijnlijk een kleine aardappel, omdat daardoor de soep gaat binden.