Soep

Aardpeer-winterpostelein soep (recept)

Ik heb een eenvoudige aardpeer-polstelein soep gemaakt. Hierbij deel ik graag het recept met je.

Mijn vriend had van de verpakkingsvrije winterpostelein meegebracht. Of we hier iets mee konden? Tuurlijk! Ik had zin een een soepje, dus heb het hiervoor gebruikt. Ik heb wat aardperen opgegraven uit de tuin en heb deze twee gecombineerd voor de soep.

De winterpostelein doe ik er pas op het einde bij om de voedingsstoffen zo veel mogelijk te behouden. Deze bevat namelijk vitamine C, vitamine A, ijzer, calcium, kalium, magnesium en omega 3.

De zomerpostelein zou zelfs nog meer voedingsstoffen bevatten. Dus dan kan je de soep ook maken alleen vind je dan geen aardperen meer. Je zou dit recept dan ook eens met aardappel en/of zoete aardappels kunnen maken.

Aardpeer-winterpostelein soep (recept)

Recipe by Elke AertsCourse: SoepDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram aardpeer

  • 1 aardappel

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook (geperst)

  • 1 bussel winterpostelein

  • 1 el groentebouillonpoeder

  • 1 liter water (of meer)

  • Zwarte peper (naar smaak)

Bereiding

  • Snijdt de ui in enkele stukken. Was de aardpeer, maar schillen hoeft niet. Snijdt deze in stukken. Schil de aardappel en snijdt in stukken.
  • Stoof de ui in een beetje olie. Als deze lichtjes verkleurt mag je de knoflook, aardappel en aardpeer toevoegen. Stoof gedurende 2 minuten.
  • Voeg het groentebouillonpoeder en het water toe en breng het aan de kook. Laat de soep verder pruttelen tot de aardappel en aardpeer gaar zijn (ca 15 min).
  • Zodra de groenten gaar zijn voeg je ook de winterpostelein aan de soep toe. Je kan deze eventueel in stukken knippen. Laat deze nog een minuut of twee op een zacht vuurtje staan. Mix vervolgens de soep en kruid af met peper. Vind je de soep te dik dan voeg je extra water toe.

Meer over aardpeer (recepten en tips)

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Elke Aerts

Elke is veganist sinds 2005 en was daarvoor 5 jaar vegetariër. Ze probeert behalve vegan te leven ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Met deze blog is het haar missie om de plantaardige (vegan) lifestyle zo toegankelijk mogelijk te maken en jou te inspireren om bewuster te eten en te leven. Omdat je met het maken van die keuze zo ontzettend veel kan bijdragen aan een betere wereld. Beter voor jezelf, maar ook voor je omgeving, het milieu en vooral de dieren.

Share
Published by
Elke Aerts

Recent Posts

Gezondheidsrisico’s door PFAS in je pan

Koken is al lang niet meer het verplichte dagelijkse ritueel puur om ons te voeden.…

5 maanden ago

Tips voor veganistisch koken

Steeds meer mensen zoeken naar plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel en eieren. Misschien wil je…

9 maanden ago

Duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD

Wij zijn ondertussen al een tijdje de navulbare, duurzame en 100% natuurlijke deodorant van WILD…

2 jaar ago

Veganistisch koken met bier

Je weet vast wel dat bier goed samengaat met bepaalde gerechten, maar heb je gehoord…

2 jaar ago

Vier dingen die je nodig hebt in jouw keuken

Als fanatieke kok heb je natuurlijk een goed uitgeruste keuken nodig. Hoe beter jouw keuken…

2 jaar ago

HEMA pannen en servies; de perfecte match voor elke gelegenheid

Bij de populaire Nederlandse winkelketen HEMA vind je een ruim aanbod hoogwaardige pannen en stijlvol…

2 jaar ago