Aardpeerchips

Aardpeer chips recept

Chips hoeft niet altijd van aardappelen te zijn. Het is minstens even lekker met aardperen. Aangezien je die niet zo in de winkel kan vinden, gaan we het zelf maken.

Kies liefst voor biologische aardperen en was ze. Snij ze vervolgens in dunne schijfjes. Je kan hiervoor een mandoline gebruiken, maar ook een rasp, keukenmachine of een mes. Zorg ervoor dat alle schijfjes ongeveer even dik zijn. Dit zorgt ervoor dat alle chips gelijk klaar is en i.p.v. dat de ene nog vochtig is en de andere pikzwart ziet.

Doe alle schijfjes in een kom en overgiet met water. Spoel ze allemaal en laat nog een kwartiertje in het water liggen. Door het zetmeel zullen de chips sneller terug zacht worden en om dat te vermijden spoel ik ze hier eerst af.

Haal de schijfjes uit het water en dep heel goed droog. Dit kan met keukenpapier, maar ik gebruik hiervoor een keukenhandoek.

Dan heb je de keuze hoe je je chips wil gaan bereiden.

Aardpeerchips frituren

Frituur de aardpeerschijfjes kort, als ze lichtbruin zijn of naar boven komen drijven haal je ze uit de friteuse. Laat vervolgens afdruipen in een kom met wat keukenpapier. Strooi er eventueel kruiden naar keuze over.

Aardpeerchips bakken in de pan

Doe wat olie in een pan en laat deze warm worden. Bak vervolgens de schijfjes aardpeer en strooi er desgewenst kruiden over. Draai ze af en toe om tot ze krokant zijn.

Aardpeerchips in de oven

In de oven kan je de meeste chips tegelijkertijd maken. Dus maak je meer dan voor jezelf alleen dan is dit de beste optie. Ook als je minder olie wil gebruiken dan bij bakken of frituren is deze optie (of de volgende) ideaal.

Verwarm de oven voor op 150 ° C.

Doe een beetje olie over de aardpeerschijfjes. Optioneel kan je er nog zout, paprika of andere kruiden onder mengen. Zet alles goed door elkaar zodat er rond alle schijfjes een klein beetje olie en wat kruiden is.

Leg bakpapier op een ovenplaat en verdeel de schijfjes over de bakplaat. Overlap ze niet. Je kan er ook voor kiezen om eerst de schijfjes te leggen en dan met een borsteltje een beetje olie aan te brengen op de schijfjes.

Afhankelijk van de dikte van je schijfjes kan het langer/korter nodig hebben dus houd het goed in de gaten.

Bak 10 minuten. Draai vervolgens alle schijfjes om en bak aan deze kant ook 10 minuten. Herhaal dit nog eens met 5 minuten aan elke kant.

aardpeerchips recept

Aardpeerchips in de microgof

Wist je dat je ook chips in de microgolf kan maken? Het is sneller dan in de oven, maar je kan minder chips tegelijk maken.

Leg bakpapier op een bord en leg daar de chips op en borstel er een beetje olie over en voeg je kruiden naar keuze toe. Of doe de olie en kruiden in een kom samen met de aardpeerschijfjes, zet alles goed onder elkaar en leg ze vervolgens op het bord met bakpapier.

Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de dikte en vochtigheid van je schijfjes.

Begin met 1 minuut op de hoogste stand. Draai de schijfjes om en bak ook deze 1 minuut op de hoogste stand. Doe dit nog eens langs beide kanten. Zet nu de microgolf 2 standen lager en doe dit met 30 seconden tot de aardpeer lekker knisperig is.

Deze chips is lekker om zo te snacken, maar ook onder een salade om wat knisperigheid te krijgen.


Wil jij nog meer lekkernijen? Check dan zeker ons boek No Milky Way – vegan desserts. 🙂
Meer info over No Milky Way – vegan desserts >>


Laat zeker in een reactie hieronder weten wat je van je van deze snack vindt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

2 reacties

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Download gratis weekmenu

    vegan weekmenu