Koken met de tajine – lekker, makkelijk en snel

koken met de tajine

Aaah, tajines! De eerste keer dat ik er één proefde – bij een authentiek restaurant – was het al meteen grote liefde tussen die dampende schotel en mijn speekselklieren. Bijkomend voordeel van een tajine is dat je er zowat alles in kan verwerken wat je maar wil. Nog niet zo lang geleden heb ik er zelfs eentje verorberd met linzen (ok) en spruitjes (huh?!). Niet iets dat je zo 1,2,3 zou verwachten, maar wederom erg lekker.

Toen ik zelf ging experimenteren maakte ik nog gewoon gebruik van een wokpan in plaats van een echte tajine schotel. Het resultaat was echter altijd maar zo zo. Ik wist welke kruiden je moest gebruiken en dergelijke, maar het was in geen geval ‘the real thing’. Kon dat nou echt liggen aan die verrekte schotel?

vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Ik kocht dus twee echte aardewerken exemplaren, hielp er eentje om zeep (je leest later nog hoe dat kwam), en waagde de sprong in het diepe. En wat denk je? Bingo!

Komt het door het aardewerk? De speciale vorm? Of kanaliseert die combinatie ongekende universele krachten die de chakra’s van elk afzonderlijk ingredient zo intens bevrijden als een chakra maar intens bevrijd kan worden? Ik heb geen flauw idee, maar het smaakt geweldig!

koken met de tajine

Heerlijk tajinegerecht met oerwortels. Als je deze niet onmiddellijk vindt, kan je uiteraard ook gewone wortels of extra andere groeten nemen.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 5 cm gember
  • 2 paarse wortels
  • 2 gele wortels
  • 2 oranje wortels
  • 1 kleine bataat
  • 1 courgette
  • 4 el ras-el-hanout
  • komijn, koriander, citroensap, peper en zout naar smaak

Bereiding tajine

  • Ui fruiten in een beetje olie.
  • Voeg look, wortel en bataat toe en bak een beetje mee.
  • Voeg ook de kruiden toe.
  • Water toevoegen tot de groenten bijna onder staan.
  • Stoof tot bijna gaar en voeg dan de courgette toe.
  • Voeg 1 kop couscous toe. Laat verder garen.

Meer tajinerecepten

Variaties in de tajine

  • Met seitan fritty
  • Met kikkererwten
  • Andere groenten: bloemkool, aubergine, tomaat, paprika, spruitjes, witloof, aardappel, witloof, 
pompoen,…
  • Iets zoet: bijv.: kleine stukjes gedroogde dadels, rozijnen
  • Andere kruiden: kaneel,…
  • Nootjes
vegan lunch

No Milky Way 2 - vegan lunch

Ben jij de saaie boterhammen ook zo beu? Check dan zeker ons boek met heerlijke lunchrecepten (warm en koud).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • vegan kookboeken
  • Meest recente berichten

  • Recente reacties

  • Ook lezen?

    Stamppot van snijbiet - warmoesstoemp - vegan recept

    Stamppot van snijbiet (vegan recept)

    Hierbij deel ik graag een simpel recept voor stamppot van snijbiet oftewel warmoesstoemp. Ik haal mijn groenten bij een verpakkingsvrije winkel in mijn buurt en

    Vegan kaasbox voor de feestdagen

    Bestel nu deze exclusieve box.