Plant B: kant-en-klare vegan diepvriesmaaltijden (review)

plant-b-review-vegan-maaltijden-diepvries

In deze Plant B review kom je meer te weten over deze vegan maaltijden die je bij je thuis kan laten bezorgen.

Gebruik code Veganist_20 en krijg 20% korting

Ook al hebben we een kookblog, wij hebben ook niet altijd tijd en zin om te koken en dan kan een kant-en-klare maaltijd uitkomst bieden. Een vegan maaltijdbox scheelt dan al wat tijd omdat je niet naar de winkel hoeft en geen gerechten hoeft te verzinnen, maar je moet natuurlijk nog wel alles snijden en in de pan gooien.

Een afhaalmaaltijd dan maar? Helaas zijn de meeste opties niet erg gezond met vooral friet en andere fastfood. Dan kan een vegan maaltijd van Plant B een uitkomst bieden. 

Voor ons en wie vanuit België wilt bestellen is het nog even wachten tot Plant B ook buiten Nederland gaat leveren. Jullie kunnen wel al eens kijken bij vegan boxen zoals Ecomenu of Vegan Box.

Wat is Plant B?

Bij het Amsterdamse Plant B kan je terecht voor kant-en-klare vegan maaltijden die ook nog eens gezond zijn. Ze zijn samengesteld door een voedingsdeskundige. Hierdoor krijg je een uitgebalanceerde maaltijd met nodige voedingswaarde binnen. Dus geen lege calorieën.

Plant B vriest de gerechten in waardoor de voedingswaarde behouden blijft. Hierdoor hoeven ze niet allerlei ongezonde toevoegingen aan de maaltijden te doen wat meestal wel gebeurt bij andere kant-en-klare maaltijden. De gerechten worden bevroren bij je thuis bezorgd waar je ze tot 6 maanden in de diepvries kan bewaren.

Plant B is nog een jong bedrijf en is in september 2020 opgericht door Myrthe van der Vlis, Maarten Gomes en Joost Esser. Het is hun missie om zowel lekker als gezonde vegan maaltijden aan te bieden zodat je zowel je gezondheid kan verbeteren als je impact op het milieu kan verkleinen.

Plant B maaltijd

Plant B maaltijden

Bij het kiezen van de maaltijden zijn er 12 gerechten beschikbaar. Op dit moment zijn dat:

 • Autumn curry
 • Caulipower pasta
 • Chili con amor
 • Dutch Glory
 • Indian pumkin curry
 • Italian stallion
 • Mash & balls
 • Rata-touille
 • Soba Satay Rainbow noodle
 • Sunkissed stew
 • Super fly pad thai
 • Taj ma dahl

Om de maaltijden uit te zoeken kan je nog filteren op: 

Voorbereiding

 • Magnetron
 • Oven

Gemaakt zonder

 • Gluten: 4 van de bovenstaande gerechten zijn zonder gluten
 • Noten: 7 gerechten zijn zonder noten
 • Soja: 5 gerechten zijn zonder soja

Pittigheid

 • Licht pittig
 • Niet pittig
 • Pittig

Levensstijl

 • Calorie friendly: 7 gerechten
 • Extra eiwitten: 6 gerechten
 • Kid friendly: 7 gerechten
 • Source of fibre (vezelrijk): 5 gerechten

Hoe werkt Plant B?

Je hebt de keuze om zelf je vegan maaltijden samen te stellen of om een vooraf samengestelde box te kiezen.

Zelf je maaltijden samenstellen

Stel hier je maaltijdbox samen >>

Als eerste maak je de keuze tussen een normale of een XL portie. Dat vind ik persoonlijk heel goed dat deze keuze er is aangezien wij altijd te weinig hebben met een kant-en-klare maaltijd. 

De normale porties zijn ongeveer 480 gram en de XL porties zijn ongeveer 750 gram.

Plant B porties

Hierna kan je zelf kiezen welke maaltijden je wilt ontvangen. Je dient er hier minstens 6 te kiezen om verder te kunnen gaan, maar je mag er altijd meer aanduiden. Bij elk gerecht dat je hebt toegevoegd kan je voor meerdere maaltijden gaan.

Plant B maaltijden selecteren

Je krijgt nu je besteloverzicht te zien waarbij je eventueel de maaltijden nog kan aanpassen.

Verder kies je nu ook of je een eenmalige box wilt bestellen of lid wil worden waarbij je 10% korting krijgt. Wil je lid worden dan kies je hoe vaak er een box met maaltijden geleverd mag worden. Hierbij kan je gaan voor elke week, maar ook elke 8 weken en alles daartussenin.

Ook al kies je voor het lidmaatschap/abonnement, je zit nergens aan vast. Je kan zelf je bestelling wijzigen, pauzeren of stopzetten wanneer jij dat wilt.

Je kiest ook de bezorgdag. Dit is altijd een dinsdag of een donderdag en de eerst volgende 4 leverdagen kan je aanduiden. Bij een eenmalige box is dat je leverdatum, bij het lidmaatschap is dat de eerste levering.

Plant B abonnement

In de laatste stap kan je je account aanmaken waarbij je je bezorgadres doorgeeft en je kan dan de betaling afhandelen.

Vul bij Cadeaubon of kortingscode Veganist_20 in en krijg 20% korting.

Plant B account aanmaken en betalen

De dag van de bezorging ontvang je een e-mail met de bezorgtijd (benadering van een uur). Zodra de maaltijden geleverd worden (dinsdag of donderdag) kan je ze meteen in de diepvries stoppen zodat je ze nog enkele maanden kan bewaren. Je kan er ook enkele in de koelkast stoppen als je ze binnen de 6 dagen wilt opeten.

Op de verpakking kan je de instructies bekijken om de maaltijden te bereiden. Je hebt hierbij de keuze tussen in de magnetron of oven.

Vegan maaltijdboxen

Heb je geen zin om zelf je maaltijd samen te stellen dan kan je ook voor één van de drie boxen gaan. Deze hebben een thema zodat je de meest geschikte box voor je hebt.

Bestel hier een maaltijdbox >>

Plant B vegan boxen

Maaltijdbox voor een gezonde levensstijl 

Met deze box kan je gezond eten zonder dat je erbij hoeft na te denken. De maaltijdbox om een gezonde levensstijl aan te nemen bevat minder dan 500 kcal per maaltijd. Minstens 200 gram zijn groenten en het bevat ook noten, peulvruchten en/of volkoren granen zodat je ook een vol gevoel hebt.

Deze box bevat de ratatouille, caulipower pasta, super fly pad thai, Italian stallion en 2 keer de chili con amor.

Bestel een gezonde box >>

Maaltijdbox voor kersverse ouders

Als je pas een baby hebt gekregen, dan weet je dat je daar veel tijd in moet en ook wilt steken. Hierdoor kom je al wat vaker tijd te kort om andere huishoudelijk taken uit te voeren. Wil je in deze periode toch gezond vegan blijven eten, dan kan je gaan voor dit pakket. 

Deze maaltijden zijn ook zo samengesteld dat je lichaam goed kan herstellen na de bevalling.

Deze box bevat chili con amor, caulipower pasta, don’t taj ma Dahl, Indian pumpkin curry en 2x de sun kissed stew.

Bestel een box voor ouders >>

Maaltijdbox voor sporters

De box voor sporters is zo samengesteld zodat je spieren het beste kunnen ontwikkelen en herstellen.

Het bevat meer eiwitten dan standaard maaltijden en complexe koolhydraten om gedurende langere tijd energie te krijgen. Deze gerechten houden rekening met een 3:1 ratio, dus 60 gram koolhydraten en 20 gram eiwitten. Deze hoeveelheid eiwitten na het sporten ondersteunt je lichaam en zal het op een natuurlijke manier helpen herstellen.

Deze box bevat soba satay Rainbow noodles, tas ma Dahl, Italian stallion, sun kissed stew en 2 keer de Indian pumpkin curry.

Bestel een box voor sporters >>

Wat kost Plant B?

Afhankelijk van welk pakket betaal je een ander bedrag per maaltijd:

 • Normale porties, eenmalige box: €8,32 per maaltijd
 • Normale porties, abonnement: €7,49 per maaltijd
 • XL porties, eenmalige box: €11,07 per maaltijd
 • XL porties, abonnement: €9,96 per maaltijd
 • Box (gezonde levensstijl, ouders, sporters), normale portie: €44,94 – dit is €7,49 per maaltijd
 • Box (gezonde levensstijl, ouders, sporters), XL portie: €59,76 – dit is €9,96 per maaltijd

Plant B en het milieu

Door plantaardig te eten, verminder je je ecologische voetafdruk. Alle maaltijden van Plant B zijn plantaardig en vegan. Plant B houdt niet alleen met de inhoud rekening met het milieu maar ook met de doosjes zelf. 90% van de verpakking is van hernieuwbare bronnen en al het karton van gerecyclede bronnen.

Verder willen ze voor het einde van dit jaar volledig klimaatpositief zijn. Momenteel komen 80% van de ingrediënten uit een straal van 100 km rond Amsterdam. Deze lokale (meestal seizoensgebonden) groenten worden zo vers mogelijk bereid en meteen ingevroren. 

Voor bestellingen binnen de Randstand zullen de leveringen per fiets gebeuren.

Review Plant B

Ik vind de maaltijden van Plant B er echt heerlijk uitzien. Helaas kan ik ze zelf nog niet bestellen omdat ze voorlopig enkel in Nederland leveren. Ik ga even kijken of we bij familie kunnen laten leveren om zo toch dit heerlijks uit te proberen.

Wat ik handig vind is dat je de maaltijden gewoon in de diepvriezer kan bewaren. Als we die dag weg moeten of – zeker in de zomerperiode –  als ik lang in de tuin aan het werken ben, en daardoor geen tijd heb om eten te maken, dan kies ik toch liever voor een gezonde maaltijd dan voor fastfood. Hiermee hoef je dus zelfs niet naar de winkel of afhaalrestaurant.

Verder vind ik de keuze tussen normaal en XL portie super. Wij komen meestal niet toe met een gewone afhaalmaaltijd of hebben ’s avonds alweer honger. Met deze grotere maaltijden zouden we zeker voldoende hebben of hebben nog een restje om ’s avonds nog wat te eten. Veel beter dan een zak chips 😉

Gebruik code Veganist_20 en krijg 20% korting

Ken jij de maaltijden van Plant B al? Heb je ze al eens uitgprobeerd en wat was jouw ervaring ermee? Ziet het je er lekker uit en wil je het eens aanschaffen? Laat het zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
vegan weekmenu

Schrijf je in en ontvang
ons gratis Vegan weekmenu

Vegan eten hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit kant-en-klare weekmenu hoef je zelfs niet meer na te denken ;-) Recepten voor ontbijt, lunch en diner.

Praat lekker mee ...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • vegan kookboeken
 • Meest recente berichten

 • Recente reacties

 • Ook lezen?

  De online drogist review

  De online drogist review

  In deze review deel ik je mijn ervaring met De online drogist en vertel ik je meer over deze online shop en wat ik er

  Download gratis weekmenu

  vegan weekmenu